|
Recept na Uzené s áčkovými brambory
Recept na Uzené s áčkovými brambory je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Uzené s áčkovými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g uzený vepřový bůček 1 kg brambor - varný typ A lžíce sádla sterilované okurky sůl ocet voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzené s áčkovými brambory
Recept na Uzené s áčkovými brambory: Uzený bůček si předvaříme den předem v takové hrnci - stačí 1/2 hodinky. Necháme ho úplně vychladnout, nejlépe v lednici do druhého dne. Příprava brambor: Brambory loupeme těsně před tím, než je začneme vařit. Škrabka a nůž, kterým je krájíme by měly být z nerezové oceli. V žádném případě bychom neměli brambory vařit v nádobě s poškozeným smaltem. Do měkké vody se při vaření vyluhují živiny, proto ji vždy solíme. Když ji mírně okyselíme citronem nebo octem, lépe uchováme v bramborách vitamin C.Nejmenší ztráty " céčka " jsou při vaření v tlakovém hrnci. Dáme- li brambory až do vařící vody, jsou ztráty důležitých živin až o 20 % menší než když je vložíme do studené vody a teprve pak uvedeme do varu. Brambory příliš nekouskujeme. Čím větší plocha je obnažena, tím se ztrácí víc zdraví prospěšných látek. Nejmenší ztráty vitaminu C jsou při vaření ve slupce. Hrnec, ve kterém vaříme bychom měli přikrýt poklicí. Po vaření vodu z brambor ihned scedíme. Brambory nenecháváme dlouho stát na světle, abychom netratili obsah vitaminů skupiny B, které jsou citlivé na světlo. Takže brambory oškrábeme a uvařime dle doporučení v tlakovém hrnci. Stačí 10 až 15 minut od foukání. Scedíme a můžeme nechat v páře chvilku dojít. Na pánvi rozpustíme sádlo a orestujeme na něm na plátky nakrájené uzené maso. Servírujeme se sterilovanými okurkami. Brambory můžeme pomastit sádlem z pánve.
Poznámka k receptu na Uzené s áčkovými brambory: Varný typ A je vhodný hlavně do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha. Hlízy jsou po vaření tuhé, pevné. Nemoučnatí a nerozváří se ani, když je v hrnci zapomenete o chvilku déle. Můžeme jich uvařit více, dají se pak nádherně opéct, kolečka drží pohromadě, nerozpadají se a dají se otáčet, aby byly upečené z obou stran. http://miric.unas.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzené s áčkovými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 07.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 800 g uzený vepřový bůček 1 kg brambor - varný typ A lžíce sádla sterilované okurky sůl ocet voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzené s áčkovými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzené s áčkovými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzené s áčkovými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|