|
Recept na Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Recept na Tříkrálová sekanice pro Aničku K. je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Tříkrálová sekanice pro Aničku K. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mletého vepřového masa( možno i mix hovězí + vepřové ) paprikové koření, citronový pepř, sůl dle potřeby plnotučná či dijonská hořčice cca 2 lžíce 1/2 kelímku 30% smetany ( v dietnější verzi dáme smetanu na vaření ) malá plechovka kukuřiček Bonduelle baby karotka baby špenát ( lze nahradit mraženým listovým, magoldem atp ) 2 nožičky dobré klobásky ( měla jsem drůbeží s tvarůžkama ) kostku masoxu nebo jinou ( já jsem dala houbovou ), ale toto lze vynechat a ještě: pevný alobal a lžíci oleje na jeho potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Recept na Tříkrálová sekanice pro Aničku K.: Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně prohňácáme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc. V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme. Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky. Teď do sebe kopnem paňáčka nějakého dobrého truňku, protože nastanou nervy...budeme motat a tvarovat šišku..těm, co to budou dělat, nezávidím... ale my to nevzdáme a pomáháme si tím alobalem..jde to, věřte mi. Po sakrování a proklínání autorky rcp, máme šišku..heuréka!! Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou( ale nemusíme ) Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička. Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalejeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme. Pečeme na 220 st ( horkovzduch ) cca hoďku, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme, nasajeme úúúžasnou vůni a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 st. a ještě 15 min. dopečeme kůrčičku. Je to dobré jak teplé, s brambůrkama, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem.. hezky to vypadá i jako součást obložené mísy. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Tříkrálová sekanice pro Aničku K.: Vím, že je tu spousta receptů na různé sekané, ale k vložení totoho rcp mě přiměla jedna Topačka. A proč ten název? Když jsem přemýšlela u focení sekošky, jak to pojmenuju, zazvonili u dveří Tři králové....takže K+M+B 2012
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tříkrálová sekanice pro Aničku K., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 05.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g mletého vepřového masa( možno i mix hovězí + vepřové ) paprikové koření, citronový pepř, sůl dle potřeby plnotučná či dijonská hořčice cca 2 lžíce 1/2 kelímku 30% smetany ( v dietnější verzi dáme smetanu na vaření ) malá plechovka kukuřiček Bonduelle baby karotka baby špenát ( lze nahradit mraženým listovým, magoldem atp ) 2 nožičky dobré klobásky ( měla jsem drůbeží s tvarůžkama ) kostku masoxu nebo jinou ( já jsem dala houbovou ), ale toto lze vynechat a ještě: pevný alobal a lžíci oleje na jeho potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tříkrálová sekanice pro aničku k.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tříkrálová sekanice pro Aničku K. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|