|
Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)
Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna) je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 3 vejce 58 g cukru 41 g hladké mouky 25 g maizeny (kukuřičný škrob) Mousse: 500 ml smetany 115 g moučkového cukru 85 g citronové šťávy kůra z jednoho citronu 4 plátky želatiny 4 bílky špetka soli Na dohotovení: Citronová želatina.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)
Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna): Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Ušleháme sníh z bílků. Mouku prosejeme s maizenou. Opatrně smícháme žloutky se sněhem, přidáme směs mouky a maizeny a jemnými pohyby ze shora dolů vše dobře promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a pečeme při 200°C cca 5 minut. Ještě vlažný plát stáhneme z papíru. Mousse: Necháme nabobnat želatinu ve studené vodě. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh, když jsou bílky z poloviny ušlehané přidáme polovinu cukru a došleháme do tuha. Odložíme stranou. V kastrůlku zahřejeme citronovou šťávu. Sundáme z ohně. Z hydratované želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do citronové šťávy jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout. Ostrouháme si kůru z jednoho citronu. Vyšleháme smetanu do tuha společně se zbývající polovinou moučkového cukru a citronovou kůrou. Přidáme sníh z bílků, a velmi opatrně-aby nám objem nespadl-jemnými pohyby ze shora dolů vše dobře smícháme. Potom přidáme pozvolna rozpuštěnou želatinu v citronové šťávě a opět opatrně, s citem dobře promícháme. Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili podle tvaru formy upravený piškot.Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí dáme na vrch želatinu, nejlépe s citronovou příchutí, kterou si připravíme podle návodu na obalu.Zdobíme podle fantazie.
Poznámka k receptu na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna): *Místo piškotu můžeme dát na dno "tradiční" rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem nebo vlastní odzkoušený piškot. *Použijeme šťávu z vymačkaných citronů, ne chemické náhražky. *Pokud je možno použijeme kůru z citronu který nebyl chemicky ošetřen. *Tento dort jsem dělal ve sleněném pekáčku o rozměrech 25x25x5,5cm, ale toto množství vyjde i na klasickou dortovou formu. *Citronovou želatinu na povrch jsem měl ze Španělska.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 22.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: Piškot: 3 vejce 58 g cukru 41 g hladké mouky 25 g maizeny (kukuřičný škrob) Mousse: 500 ml smetany 115 g moučkového cukru 85 g citronové šťávy kůra z jednoho citronu 4 plátky želatiny 4 bílky špetka soli Na dohotovení: Citronová želatina
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tarta mousse de limón (dort citronová pěna),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|