RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sváteční voňavé vepřové

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sváteční voňavé vepřové, recepty Sváteční voňavé vepřové, Sváteční, voňavé, vepřové


Recept na Sváteční voňavé vepřové

Recept na Sváteční voňavé vepřové je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Sváteční voňavé vepřové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2,5 kg libové vepřové pečínky, 6-8 stroužků česneku, 7 lžic olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžička fenyklových semínek, 8 snítek čerstvé dobromysli nebo 2 lžíce sušené, 300 g šalotek nebo malých cibulí, 1 velký celer, 250 g anglické slaniny nebo libového uzeného bůčku, 600 ml suchého červeného vína, např. Frankovka, sůl, pepř..

Sváteční voňavé vepřové
Zvětšit obrázek

Recept na Sváteční voňavé vepřové

Recept na Sváteční voňavé vepřové:
Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí dobromysli, pepřem, solí a fenyklem. Maso potřeme touto marinádou a v keramické, porcelánové nebo skleněné nádobě (NE kov)marinujeme přikryté přes noc. Druhý den oloupeme cibulky a celer, který nakrájíme na kousky velikosti sousta. Na zbytku oleje opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přeneseme do pekáče, na tuku po opékání osmahneme rozpůlené cibulky a celer. Až chytí barvu, přidáme je do pekáče. Z masa trochu otřeme marinádu, podle chuti ještě dosolíme a ze všech stran také opečeme na pánvi. Pak přidáme do pekáče a posypeme zbytkem dobromysli. Z pánve slijeme tuk a nalijeme víno. Uvedeme do varu a současně odškrabeme připečenou šťávičku. Když se vše spojí, nalijeme na maso, přikryjeme a pečeme na 200 °C hodinu a tři čtvrtě, v polovině pečení jednou obrátíme. Vhodná příloha jsou pečené nebo zapékané brambory, ale i bramborové knedlíky. V jedné zdejší restauraci tohle jídlo vařili podle mne a jako přílohu podávali chlupaté knedlíky a špenát. Vyzkoušejte ;-)

Poznámka k receptu na Sváteční voňavé vepřové:
Podle staršího čísla Apetitu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční voňavé vepřové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 28.02.2009
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 2,5 kg libové vepřové pečínky, 6-8 stroužků česneku, 7 lžic olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžička fenyklových semínek, 8 snítek čerstvé dobromysli nebo 2 lžíce sušené, 300 g šalotek nebo malých cibulí, 1 velký celer, 250 g anglické slaniny nebo libového uzeného bůčku, 600 ml suchého červeného vína, např. Frankovka, sůl, pepř.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční voňavé vepřové, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční voňavé vepřové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční voňavé vepřové

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist