|
Recept na Sváteční voňavé vepřové
Recept na Sváteční voňavé vepřové je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Sváteční voňavé vepřové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2,5 kg libové vepřové pečínky, 6-8 stroužků česneku, 7 lžic olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžička fenyklových semínek, 8 snítek čerstvé dobromysli nebo 2 lžíce sušené, 300 g šalotek nebo malých cibulí, 1 velký celer, 250 g anglické slaniny nebo libového uzeného bůčku, 600 ml suchého červeného vína, např. Frankovka, sůl, pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční voňavé vepřové
Recept na Sváteční voňavé vepřové: Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí dobromysli, pepřem, solí a fenyklem. Maso potřeme touto marinádou a v keramické, porcelánové nebo skleněné nádobě (NE kov)marinujeme přikryté přes noc. Druhý den oloupeme cibulky a celer, který nakrájíme na kousky velikosti sousta. Na zbytku oleje opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přeneseme do pekáče, na tuku po opékání osmahneme rozpůlené cibulky a celer. Až chytí barvu, přidáme je do pekáče. Z masa trochu otřeme marinádu, podle chuti ještě dosolíme a ze všech stran také opečeme na pánvi. Pak přidáme do pekáče a posypeme zbytkem dobromysli. Z pánve slijeme tuk a nalijeme víno. Uvedeme do varu a současně odškrabeme připečenou šťávičku. Když se vše spojí, nalijeme na maso, přikryjeme a pečeme na 200 °C hodinu a tři čtvrtě, v polovině pečení jednou obrátíme. Vhodná příloha jsou pečené nebo zapékané brambory, ale i bramborové knedlíky. V jedné zdejší restauraci tohle jídlo vařili podle mne a jako přílohu podávali chlupaté knedlíky a špenát. Vyzkoušejte ;-)
Poznámka k receptu na Sváteční voňavé vepřové: Podle staršího čísla Apetitu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční voňavé vepřové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 28.02.2009
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2,5 kg libové vepřové pečínky, 6-8 stroužků česneku, 7 lžic olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžička fenyklových semínek, 8 snítek čerstvé dobromysli nebo 2 lžíce sušené, 300 g šalotek nebo malých cibulí, 1 velký celer, 250 g anglické slaniny nebo libového uzeného bůčku, 600 ml suchého červeného vína, např. Frankovka, sůl, pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční voňavé vepřové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční voňavé vepřové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční voňavé vepřové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|