|
Recept na Sušenky Baileys s krémovou náplní
Recept na Sušenky Baileys s krémovou náplní je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Sušenky Baileys s krémovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 80 g másla, 80 g krupicového cukru, 80 g hnědého cukru, 1 vejce, 200 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1,5 lžičky sody, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, 250 ml likéru Baileys Náplň: 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 5 lžic (i více) likéru Baileys.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sušenky Baileys s krémovou náplní
Recept na Sušenky Baileys s krémovou náplní: Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a nakonec postupně přidáváme mouku promíchanou s ostatními přísadami a přiléváme likér. Husté těsto nabíráme lžičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky. Necháváme mezi nimi rozestupy, protože se teplem roztečou asi na dvojnásobek. Nožem namočeným ve vodě můžeme tvar hromádek upravit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 - 12 minut. Jakmile nám vršek hromádky zatuhne, zkusíme jí nožem nadzvednout. Pokud to jde, plech z trouby vyndáme a pečivo na něm necháme ještě chvilku dojít. Není dobře je nechávat hodně přepéct, po vychladnutí by ztvrdly. Vychladlé slepujeme krémem, který jsme vyšlehali z másla a cukru s postupným přiléváním likéru. Čím více likéru krém pojme, tím je lepší a nadýchanější. Krém nanášejte sáčkem s ostře řezanou špičkou.
Poznámka k receptu na Sušenky Baileys s krémovou náplní: Já jsem nepekla z tohoto drahého likéru, ale potřebovala jsem nějak zužitkovat nevhodný dárek, který jsem dostala (viz foto). I zde na Topkách je mnoho receptů na výrobu domácího likéru podobného Baileys, který by se dal využít. Nakonec by se mohl použít i vaječný likér, ale scházela by tomu ta karamelová chuť. Já jsem nedělala hromádky lžící, je to moc zdlouhavé. Já použila igelitový zdobící sáček s dírou asi 1,5 cm (stačí pevnější igelitový sáček) a jak z něj těsto pomalu vytékalo, ukrajovala jsem ho nožem. Ale to chce trochu zručnosti. Z tohoto množství byly celkem 4 plné plechy a více než 100 ks placiček, ale bleskově mizely, nebylo je třeba ani slepovat. Pečivo je to velmi, velmi jedlé!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sušenky Baileys s krémovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 26.12.2014
- Počet porcí: 50 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: Těsto: 80 g másla, 80 g krupicového cukru, 80 g hnědého cukru, 1 vejce, 200 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1,5 lžičky sody, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, 250 ml likéru Baileys Náplň: 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 5 lžic (i více) likéru Baileys
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sušenky baileys s krémovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sušenky Baileys s krémovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sušenky Baileys s krémovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|