RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Steak z tuňáka na grilu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Steak z tuňáka na grilu, recepty Steak z tuňáka na grilu, Steak, tuňáka, na, grilu


Recept na Steak z tuňáka na grilu

Recept na Steak z tuňáka na grilu je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Steak z tuňáka na grilu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 steaky z tuňáka 2cm silné 1 svazek čerstvé bazalky 4 stroužky česneku 3 proužky citronové kůry šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce) 1 lžíce vinného octa 1 hrnek extra panenského olivového oleje 1 lžička hrubozrnné soli 1 lžička čerstvě drceného černého pepře.

Steak z tuňáka na grilu
Zvětšit obrázek

Recept na Steak z tuňáka na grilu

Recept na Steak z tuňáka na grilu:
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte práci jednodušší.Z nakrájených steaků vyřízněte případné krvavé skvrny. Opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. V mixéru smíchejte bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijte třetinu marinády a položte do ni steaky. Zbytek marinády nalijte na steaky. Dejte do lednice marinovat 1 až 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obraťte. Připravte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíte namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijete udící box (pokud je jím gril vybaven) nebo některý z našich udících boxů. Až bude grilovací rošt horký, očistěte ho kartáčem a potřete olejem, aby se vám steaky nepřichytávali. Položte steaky na grilovací rošt a grilujte podle vaší chuti – středně propečené steaky budou hotové za 4-6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočte steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování nechte steaky na talíři ještě 2-3 minuty odpočinout a podávejte se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu na Steak z tuňáka na grilu:
miluju steak z tuňaka

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steak z tuňáka na grilu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Tomas Dytrych (Tomáš Dytrych)
  • Datum vložení: 21.03.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: 4 steaky z tuňáka 2cm silné 1 svazek čerstvé bazalky 4 stroužky česneku 3 proužky citronové kůry šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce) 1 lžíce vinného octa 1 hrnek extra panenského olivového oleje 1 lžička hrubozrnné soli 1 lžička čerstvě drceného černého pepře
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steak z tuňáka na grilu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steak z tuňáka na grilu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steak z tuňáka na grilu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist