|
Recept na Šťavnatý jablečný koláč
Recept na Šťavnatý jablečný koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Šťavnatý jablečný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 200g hladké mouky 1KL prášku do pečiva 80g změklého másla 40g cukru 80ml mléka Na jablečnou náplň: 1kg oloupaných jablek nakrájených na kousky 50g másla 80g cukru Na smetanovou polevu: 2 žloutky sníh ze 2 bílků 40g cukru 2 vanilínové cukry šťáva z poloviny citronu 200ml smetany ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnatý jablečný koláč
Recept na Šťavnatý jablečný koláč: Nejprve si připravíme jablečnou náplň. Tozpustíme si v kastrůlku máslo, přidáme pokrájená jablku a cukr a rozvaříme na pyré. Necháme vychladnout. Těsto si uhněteme z uvedených surovin a vyložíme jím dno předem vymazané dortové formy. Dáme předpéci do vyhřáté trouby na 200C na 10 minut. Vyjmeme z trouby a naneseme na něj zchladlou jablečnou směs. Urovnáme. Na smetanovou vrstvu si vyšleháme oba cukry se žloutky, vmícháme citronovou šťávu a smetanu a krátce vyšleháme asi do hustoty zakysané smetany, ne úplně dotuha. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků a nalijeme na jablečnou směs. Uhladíme a dáme péci do trouby snížené na 180C. Je lepší formu přikrýt alobalem a asi po 30ti minutách odkrýt. Pečeme cca ještě 20-30 minut, zkoušíme, zda smetanová směs již není tekutá. Vyjmeme z trouby, necháme ve formě zchladnout a vložíme do lednice ztuhnout , nejlépe přes noc.
Poznámka k receptu na Šťavnatý jablečný koláč: Kdo má rád vlhké a šťavnaté moučníky, tomu bude, doufám, chutnat. Zdroj Pečeme s láskou Dr. Oetker 7
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnatý jablečný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dortová forma
- Datum vložení: 26.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Na těsto: 200g hladké mouky 1KL prášku do pečiva 80g změklého másla 40g cukru 80ml mléka Na jablečnou náplň: 1kg oloupaných jablek nakrájených na kousky 50g másla 80g cukru Na smetanovou polevu: 2 žloutky sníh ze 2 bílků 40g cukru 2 vanilínové cukry šťáva z poloviny citronu 200ml smetany ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnatý jablečný koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnatý jablečný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnatý jablečný koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|