|
Recept na Staročeské chlebové placky
Recept na Staročeské chlebové placky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Staročeské chlebové placky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 350 ml vlažné vody 1/2 kostky nadrobených čerstvých kvasnic 2 lžičky cukru 2 lžíce kvásku nebo octa 2 lžíce oleje nebo rozpuštěného sádla 260 g hladké mouky 250 g směsi žitné chlebové mouky, pohankové mouky, otrub a žitné celozrnné mouky 2 lžičky soli nebo jiné oblíbené chlebové těsto, mělo by obsahovat aspoň třetinové množství žitné mouky. Náplň: tvaroh ve vaničce sůl směs čerstvých bylinek: jarní cibulka, pažitka, petrželka, kerblík, kopr,... možno utřený česnek podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeské chlebové placky
Recept na Staročeské chlebové placky: Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou placku a pečeme ideálně na tálu kamen nebo na suché teflonové pánvi z obou stran, až máme na plackách zahnědlé puchýře. Potřeme tvarohem, který můžeme ochutit česnekem, osolíme, posypeme nasekanou bylinkovou směsí a přehneme na polovinu. Ihned podáváme. Dnešní dietní večeře :-)
Poznámka k receptu na Staročeské chlebové placky: Začátkem května jsme byli na Řemeslných trzích v Havlíčkově Brodě a placky nám tam moc chutnaly. Trochu jsem pátrala, ale na netu jsem našla jen všeobecné informace. Zkusila jsem tedy jedno z osvědčených chlebových těst a kupodivu je výsledek hodně podobný originálu. Placky na trzích nabízeli i ve sladké variantě - potřené tvarohem a povidly, můžete vyzkoušet i to ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské chlebové placky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 24.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Těsto: 350 ml vlažné vody 1/2 kostky nadrobených čerstvých kvasnic 2 lžičky cukru 2 lžíce kvásku nebo octa 2 lžíce oleje nebo rozpuštěného sádla 260 g hladké mouky 250 g směsi žitné chlebové mouky, pohankové mouky, otrub a žitné celozrnné mouky 2 lžičky soli nebo jiné oblíbené chlebové těsto, mělo by obsahovat aspoň třetinové množství žitné mouky. Náplň: tvaroh ve vaničce sůl směs čerstvých bylinek: jarní cibulka, pažitka, petrželka, kerblík, kopr,... možno utřený česnek podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské chlebové placky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské chlebové placky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské chlebové placky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|