|
Recept na Srdíčkový "cheesecake"
Recept na Srdíčkový "cheesecake" je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Srdíčkový "cheesecake" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na srdíčka: 185 g změklého másla 155 g krupicového cukru 2 vejce 150 g polohrubé mouky 2 KL prášku do pečiva 2 PL kakaa holandského typu 125 ml podmáslí Cheesecake: 200 g čokoládových sušenek 80 g rozpuštěného másla 500 g krémového sýra (použila jsem Lučinu) 155 g krupicového cukru 250 ml smetany na šlehání 150 g bílé čokolády 2 PL horké vody 1 PL práškové želatiny Poleva: 125 ml smetany na šlehání 200 g čokolády na vaření KL = kávová lžička PL = polévková lžíce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srdíčkový "cheesecake"
Recept na Srdíčkový "cheesecake": Nejprve si připravíme piškot na srdíčka: Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout.¨ Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou( oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým ...., aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.
Poznámka k receptu na Srdíčkový "cheesecake": Recept z "Chuť a styl", na ozdobu měly přijít ještě sněhové špičky, to už jsem vzdala :) V mém podání není sice dokonalý, ale snad udělá radost :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdíčkový "cheesecake", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 13.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: Těsto na srdíčka: 185 g změklého másla 155 g krupicového cukru 2 vejce 150 g polohrubé mouky 2 KL prášku do pečiva 2 PL kakaa holandského typu 125 ml podmáslí Cheesecake: 200 g čokoládových sušenek 80 g rozpuštěného másla 500 g krémového sýra (použila jsem Lučinu) 155 g krupicového cukru 250 ml smetany na šlehání 150 g bílé čokolády 2 PL horké vody 1 PL práškové želatiny Poleva: 125 ml smetany na šlehání 200 g čokolády na vaření KL = kávová lžička PL = polévková lžíce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdíčkový "cheesecake",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdíčkový "cheesecake" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdíčkový "cheesecake"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|