RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Srdíčkový "cheesecake"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Srdíčkový "cheesecake", recepty Srdíčkový "cheesecake", Srdíčkový, "cheesecake"


Recept na Srdíčkový "cheesecake"

Recept na Srdíčkový "cheesecake" je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Srdíčkový "cheesecake" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto na srdíčka: 185 g změklého másla 155 g krupicového cukru 2 vejce 150 g polohrubé mouky 2 KL prášku do pečiva 2 PL kakaa holandského typu 125 ml podmáslí Cheesecake: 200 g čokoládových sušenek 80 g rozpuštěného másla 500 g krémového sýra (použila jsem Lučinu) 155 g krupicového cukru 250 ml smetany na šlehání 150 g bílé čokolády 2 PL horké vody 1 PL práškové želatiny Poleva: 125 ml smetany na šlehání 200 g čokolády na vaření KL = kávová lžička PL = polévková lžíce.

Srdíčkový
Zvětšit obrázek

Recept na Srdíčkový "cheesecake"

Recept na Srdíčkový "cheesecake":
Nejprve si připravíme piškot na srdíčka: Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout.¨ Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou( oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým ...., aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka k receptu na Srdíčkový "cheesecake":
Recept z "Chuť a styl", na ozdobu měly přijít ještě sněhové špičky, to už jsem vzdala :) V mém podání není sice dokonalý, ale snad udělá radost :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdíčkový "cheesecake", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: senky (Jana)
  • Datum vložení: 13.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: Těsto na srdíčka: 185 g změklého másla 155 g krupicového cukru 2 vejce 150 g polohrubé mouky 2 KL prášku do pečiva 2 PL kakaa holandského typu 125 ml podmáslí Cheesecake: 200 g čokoládových sušenek 80 g rozpuštěného másla 500 g krémového sýra (použila jsem Lučinu) 155 g krupicového cukru 250 ml smetany na šlehání 150 g bílé čokolády 2 PL horké vody 1 PL práškové želatiny Poleva: 125 ml smetany na šlehání 200 g čokolády na vaření KL = kávová lžička PL = polévková lžíce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdíčkový "cheesecake", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdíčkový "cheesecake" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdíčkový "cheesecake"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist