|
Recept na Spenatovo - sampionove kocky
Recept na Spenatovo - sampionove kocky je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Spenatovo - sampionove kocky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na piskotu: 6 vajec 6 PL oleja 3 PL kyslej smotany ( zarovnane) 6 PL polohrubej muky 3 KL prasku do peciva 6 PL spenatoveho pretlaku sol na plnku: 250 g smotanoveho syra 100 g Fety alebo iny syr balkanskeho typu 3 PL kyslej smotany 1 konzerva sampinonov cca 400 g sol, biele mlete korenie, prip. trochu vegety ( podla vlastnej chuti) posekany kopor cca 2 PL 5 g zelatiny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Spenatovo - sampionove kocky
Recept na Spenatovo - sampionove kocky: Zltka naslahame s olejom, pridame spenatovy pretlak , preslahame . Potom pridame smotanu, preslahame. Vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a solou. Bielka vyslahame na tuhu penu a opatrne vmiesame do zltkoveho zakladu. Cesto vylejeme na papierom vylozeny plech ( 30x40cm). Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca 20 minut. Nesmie zhnednut, piskota musi ostat pekna zelena. Vyberieme z rury a nechame vychladnut. Plnka: Syr rozdrvime v miske. Pridame smotanovy syr, nadrobno pokrajane sampinony, kopor . Podla potreby mozeme dochutit solou, bielym mletym korenim , prip. vegetou. Pridame 2 PL kyslej smotany. Vymiesame krem. Zelatinu dame nabobnat s 1 PL vody a potom nahrejeme,ale nevarime. Energicky miesame, kym sa zelatina roztopi. Pridame do nej 1 PL smotany a dobre rozmiesame. Ak sa zelatina nechce rozpustit , mierne ju zahrejeme. Tuto smotanovu zelatinu vmiesame do syrovo-sampinonovej plnky a dobre preslahame, aby sa zelatina rovnomerne rozmiesala v celej plnke. Pridanim tohoto maleho mnozstva zelatiny krem mierne stuhne a bude mat konzistenciu , pri ktorej plnka bude pekne medzi piskotami drzat tvar. Piskotu orezeme po krajoch ( zarovname kraje) a rozdelime po sirke na tri rovnake casti. Na jednu cast natrieme polovicu plnky, prilozime druhy plat piskoty. Natrieme druhu polovicu plnky a prikryjeme tretim platom piskoty. Odlozime do chladnicky, najlepsie cez noc, ale stacia aj dve- tri hodiny. Je lepsie, ak dlhsie postoji, lepsie sa prepoja chute. Pred podavanim mozeme dozdobit troskou majonezy, prip. kecupu a malou vetvickou cerstveho kopru.
Poznámka k receptu na Spenatovo - sampionove kocky: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/01/spen...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Spenatovo - sampionove kocky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: adkas
- Datum vložení: 12.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: na piskotu: 6 vajec 6 PL oleja 3 PL kyslej smotany ( zarovnane) 6 PL polohrubej muky 3 KL prasku do peciva 6 PL spenatoveho pretlaku sol na plnku: 250 g smotanoveho syra 100 g Fety alebo iny syr balkanskeho typu 3 PL kyslej smotany 1 konzerva sampinonov cca 400 g sol, biele mlete korenie, prip. trochu vegety ( podla vlastnej chuti) posekany kopor cca 2 PL 5 g zelatiny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na spenatovo - sampionove kocky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Spenatovo - sampionove kocky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Spenatovo - sampionove kocky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|