|
Recept na Špenátová večeře "za babku"
Recept na Špenátová večeře "za babku" je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Špenátová večeře "za babku" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kostka zmrazeného špenátu 4 vejce 3 stroužky česneku sůl, pepř, lžička másla na zjemnění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špenátová večeře "za babku"
Recept na Špenátová večeře "za babku": Pánev nahřejeme a vložíme zmrzlou kostku špenátu. Sledujeme, jak se pomalu rozmrazuje a obracíme ji, tím urychlíme přípravu. Jak vidíme, že se na pánvi již voda vyvařila, přidáme, ale jen trochu, aby špenát nebyl nasuchu. Jak špenát povolí a je zcela rozmražený (je to chvilička), osolíme ho a opepříme. Chvíli dusíme, aby se odpařila všechna voda a přidáme rozmačkaný česnek, zamícháme a můžeme přidávat vejce. Na každé vejce přijde špetka soli. Nyní již mícháme, aby se vejce spojila se špenátem. Nakonec vmícháme lžičku másla a promícháme. Příloha: čerstvý chlebík, nebo topinka
Poznámka k receptu na Špenátová večeře "za babku": Tento jednoduchý recept se u nás dělá po generace a k mému překvapení jsem ho zde nenašla (ale jiný kraj, jiný zvyk:-). Je to levné, rychlé a syté jídlo, důležitý je tam česnek, žádná uzenina, žádná slaninka, prostě takto jednoduše:-) Kdo bude mít chuť, může vyzkoušet.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátová večeře "za babku", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 12.08.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 kostka zmrazeného špenátu 4 vejce 3 stroužky česneku sůl, pepř, lžička másla na zjemnění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátová večeře "za babku",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátová večeře "za babku" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátová večeře "za babku"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|