Recept na Smažené vdolky
Recept na Smažené vdolky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - smažené.
K přípravě Smažené vdolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kynuté těsto: 250 ml vlažného mléka 150 ml oleje 1/2 kg hladké mouky špetka soli špetka cukru (na koláče a buchty dávám 3 PL cukr krupice/krystal) 1/2 kostky droždí nebo 1 sušené droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažené vdolky
Recept na Smažené vdolky: Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. Po vykynutí rozválíme těsto na plát cca 2cm vysoký, ze kterého vykrajujeme skleničkou vdolky. Uprostřed vdolek promáčkneme a necháme na pracovní desce chvíli znovu vykynout. Poté prohlubeň znovu zvýrazníme a vkládáme do středně rozpáleného oleje prohlubní dolů. Smaží se poměrně rychle, nutno hlídat a včas otočit. Pokud bude olej příliš rozpálený, vdolek rychle zhnědne na povrchu, ale uvnitř by mohl být ještě syrový...takže raději mírnější oheň. Vdolky odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. Po zchladnutí zdobíme marmeládou, tvarohem, zakysanou smetanou - každý podle své chuti.
Poznámka k receptu na Smažené vdolky: samotné těsto je uvedeno pod http://www.toprecepty.cz/recept/13413-jednoduche-k...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené vdolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 15.09.2010
- Počet porcí: 15-20ks podle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Smažené
- Suroviny: Kynuté těsto: 250 ml vlažného mléka 150 ml oleje 1/2 kg hladké mouky špetka soli špetka cukru (na koláče a buchty dávám 3 PL cukr krupice/krystal) 1/2 kostky droždí nebo 1 sušené droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené vdolky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené vdolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené vdolky
|
|