|
Recept na Slovenské halušky
Recept na Slovenské halušky je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Slovenské halušky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Potřebujeme: 1 kg syrových brambor hladkou mouku podle potřeby 3 vejce sůl 3 kuřecí stehna hlávkové zelí koření grilovací, sladká paprika, gulášové(nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slovenské halušky
Recept na Slovenské halušky: Hlávkové zelí nakrouháme, pečlivě opláchneme, dáme do hrnce s vodou(vody asi do půlky), osolíme a necháme vařit než bude měkké. Kuřecí stehna opláchneme, okořeníme a dáme narychlo do trouby asi na 200°C a pečeme do zlatova. Syrové opláchnuté brambory nastrouháme, přidáme hladkou mouku podle potřeby, vejce a osolíme. Vypracujeme hustější těsto, aby ve vodě drželo tvar. Na oleji si osmažíme cibulku a přidáme do zelí. Hotová kuřecí stehna obereme, nakrájíme a vložíme do odstaveného zelí i s vypečeným sosem. Těsto si rozetřeme na prkénko a nožem odkrajujeme malé dílky do vroucí vody. Když jsou hotové smícháme se zelím vše dohromady.
Poznámka k receptu na Slovenské halušky: Dobrou chuť !
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slovenské halušky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Saimi (Šimon Pavel)
- Datum vložení: 16.03.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Potřebujeme: 1 kg syrových brambor hladkou mouku podle potřeby 3 vejce sůl 3 kuřecí stehna hlávkové zelí koření grilovací, sladká paprika, gulášové(nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slovenské halušky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slovenské halušky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slovenské halušky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|