|
Recept na Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka
Recept na Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml vody, l lžička čiré želatiny (dortové želé), 2 lžíce cukru krupice, l sáček vanilkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 2 bílky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka
Recept na Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka: Želatinu nasypeme do hrnečku, zalejeme jí 2 lžícemi teplé vody a necháme jí nabobtnat. Mezi tím si v kastrůlku smícháme mouku s oběma cukry a zalejeme studenou vodou. Na mírném ohni vše provaříme za stálého míchání asi 3-5 minut. Odstavíme z plotny, přimícháme želatinu a necháme jí pořádně rozpustit. Chladnoucí hmotu přendáme do mísy - nejlépe do robotu a šleháme - tím se částečně vychladí. Pak postupně přidáme po jednom bílky a hmota za chvíli získá konzistenci klasické šlehačky.
Poznámka k receptu na Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka: Toto množství stačí na pokrytí celého velkého plechu do výšky asi 2 cm. Nedoporučuji nechávat do druhého dne, bílky by začaly vodnatět. I na fotce je vidět, že trochu povoluje, fotka byla pořízená asi 10 hodin po zdobení. Chuťově je to docela dobré, pokud na to neupozorníte, nikdo si ani nevšimne, že to není pravá šlehačka. A vzhledem k tomu, že pravá šlehačka je taky pravá kalorická bomba, je tohle dobré řešení. Zdroj: Knihovnička Recepty 07/20l4
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 22.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 250 ml vody, l lžička čiré želatiny (dortové želé), 2 lžíce cukru krupice, l sáček vanilkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 2 bílky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|