|
Recept na Slaný koláč s mangoldem a václavkami
Recept na Slaný koláč s mangoldem a václavkami je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Slaný koláč s mangoldem a václavkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 250 g polohrubej múky 125 g margarín na pečenie 1 vajce soľ 4-6 PL studenej vody Náplň: 600 g podpňoviek - václaviek 6 veľkých listov mangoldu aj s rapíkmi 200 g cottage cheese 200 g kyslá smotana 2 vajcia soľ čierne korenie 2-3 strúčiky cesnaku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaný koláč s mangoldem a václavkami
Recept na Slaný koláč s mangoldem a václavkami: Do múky rozmrvíme zmäknutý margarín, osolíme. Vajce rozšľaháme s 2 PL vody a rukou zapracujeme do múky, postupne pridávame vodu - toľko, aby sme dostali vláčne cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odstáť - kľudne aj niekoľko hodín. Václavky očistíme, pokrájame, dáme variť do slanej vody, varíme cca 15 minút, potom prihodíme rapíky mangoldu, varíme cca minútu, potom prihodíme pokrájané listy a necháme iba zavädnúť. Všetko scedíme a necháme vychladnúť. Huby s mangoldom, cottage, kyslú smotanu a rozšľahané vajíčka zmiešame, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak do zmesi. Do okrúhlej koláčovej formy dáme vyvaľkané cesto (nie je potrebné vymazávať), popicháme vidličkou a dáme do rúry na cca 15 minút - 200 stupňov horkovzduch. (Je vhodné použiť tzv. slepé pečenie - na cesto dáme peč. papier, posypeme fazuľou, hrachom ryžou a pod. a spolu pečieme - aby sa cesto nezdvihlo. Po upečení papier s fazuľou odstránime.) Na predpečené cesto dáme náplň a ešte cca 15-20 min. dopekáme, prípadne podľa svojich skúseností s vlastnou rúrou.
Poznámka k receptu na Slaný koláč s mangoldem a václavkami: Chutí teplé, vlažné i studené...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaný koláč s mangoldem a václavkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 01.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Cesto: 250 g polohrubej múky 125 g margarín na pečenie 1 vajce soľ 4-6 PL studenej vody Náplň: 600 g podpňoviek - václaviek 6 veľkých listov mangoldu aj s rapíkmi 200 g cottage cheese 200 g kyslá smotana 2 vajcia soľ čierne korenie 2-3 strúčiky cesnaku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaný koláč s mangoldem a václavkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaný koláč s mangoldem a václavkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaný koláč s mangoldem a václavkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|