|
Recept na Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě
Recept na Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa 10 dkg slaniny-měla jsem prorostlejší gazdovskou 1 PL oleje 1 větší cibule 3 stroužky česneku 1/2 červené papriky 1/2 zelené papriky 3/4jednodecové skleničky kremžské hořčice 1 dl vody 1 tenký plátek másla libovolný druh nasekaných zelených bylinek-použila jsem směsku libečku,petrželky a celeru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě
Recept na Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě: Zapneme si trobu. Ze slaniny si uřízneme 4špalíčky na prošpikování masa,zbytek nakrájíme na menší kostičky.Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky,česnek na plátky a půlky z obou paprik na větší kousky.Kuřecí prsa opláchneme,osušíme,pokud máme i s hrudní kostí,tak ji vyřízneme a maso si upravíme na porce.Prso ve dvou částech nožem propíchneme a protáhneme připravenými špalíčky slaniny-viz.foto.Na větší pánvi v rozpáleném oleji orestujeme slaninu společně s cibulí a česnekem-asi 3minutky,odhrneme bokem,přidáme maso a necháme z obou stran po 3minutách zatáhnout.Vše z pánve přendáme do zapékací nádoby,posypeme paprikama a zalijeme kremžskou hořčicí,kterou jsme si rozmíchali v 1dl vody.Přiklopíme,vložíme do vyhřáté trouby a až začne obsah v nádobě vařit na plný výkon trouby pečeme 15minut.Pak troubu ubereme na poloviční výkon a ještě 10minut přikryté dopékáme.Potom troubu vypneme a do šťávy s masem přidáme máslo na zjemnění chuti.Na talíři posypeme čerstvými bylinkami.Podávala jsem s nokama z těsta na špecle do kterého jsem přimíchala hrst nasekaných čerstvých bylinek.Hodila by se také bramborová kaše.
Poznámka k receptu na Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě: http://www.toprecepty.cz/recept/4231-specle-noky-s... Dnes jsem původně chtěla dělat podle tejaji prsíčka na víně,ale manžel mi koupil krásné papriky a místo krájené anglické gazdovskou v celku.A aby mi zbyteček kremžské nezavazel v lednici,dala jsem vše dohromady a měli jsme dobrou baštu:-) Pro ty kteří nemají troubu a chtěli by něco takového,nebo podobného uvařit,postup stejný,až do zatažení-orestování masa,pak do pánve přidáme nakrájené papriky,zalijeme hořčicí rozmíchanou v deci vody a pod pokličkou dusíme 25minut.Přidáme máslo,vypneme a podáváme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 11.09.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsa 10 dkg slaniny-měla jsem prorostlejší gazdovskou 1 PL oleje 1 větší cibule 3 stroužky česneku 1/2 červené papriky 1/2 zelené papriky 3/4jednodecové skleničky kremžské hořčice 1 dl vody 1 tenký plátek másla libovolný druh nasekaných zelených bylinek-použila jsem směsku libečku,petrželky a celeru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|