|
Recept na Škvarkové sádlo
Recept na Škvarkové sádlo je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Škvarkové sádlo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,5kg hřbetního sádla,1 kastrol na škvaření, 1 hrnec (sádlák) na uskladnění sádla, cedník, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkové sádlo
Recept na Škvarkové sádlo: Syrové hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky asi 1x1cm a vložíme do kastrolu. Ze začátku plotýnku rozpálíme naplno, dokud se nezačne sádlo rozpouštět. Musíme stále být u něj a míchat ode dna, aby se nepřipálilo. Jakmile se začne tvořit hladina sádla - cca po 4 minutách,snížíme teplotu, vymačkáme kousky vařečkou, slejeme sádlo přes cedník do nádoby, kde ho chceme uchovat a pokračujeme ve škvaření. To opakujeme asi 3 x za sebou. Škvarečky jsou stále měkké a žluté. Pak k nim vlijeme na prst mléka - jen aby hladina nebyla výš než škvarky a dál opékáme, tak dlouho, dokud se mléko nevypeče a škvarky nezískají krásnou zlatavě červenou barvu. Trošku ztvrdnou a voní. Vysypeme je k tekutému sádlu a prosolíme. V sádláku necháme ztuhnout a vydrží řadu měsíců. Sádlo ochucuji třeba kmínem nebo česnekem apod až při konkrétním použití, aby se dalo jakkoli využít. Z půl kila pevného sádla je téměř půl litru (ne úplně přesně) tekutého + škvarečky
Poznámka k receptu na Škvarkové sádlo: Já chtěla nejdřív použít nápady tady odtud - žížalky a magdalenky, zkusit to v MW, ale přece jen strach zvítězil no ...http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkové sádlo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 07.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 0,5kg hřbetního sádla,1 kastrol na škvaření, 1 hrnec (sádlák) na uskladnění sádla, cedník, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkové sádlo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkové sádlo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkové sádlo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|