|
Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem
Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Skotské "Bridies" s hovězím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 300g hladké mouky 150g másla/hery 1 lžička soli 1/4 hrnku studené vody Náplň: 500g mleté hovězí maso 1 velká cibule 2 stroužky česneku sůl dle chuti pepř dle chuti 1/2 lžičky muškátového oříšku 1,5 lžíce hořčice 5 lžic Worcestrové omáčky Vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem
Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem: Nejdříve si předem připravíme těsto: Do prosáté mouky přidáme nakousky nakrájené máslo (NE ROZEHŘÁTÉ - MUSÍ BÝT STUDENÉ!), které prsty pořádně rozmělníme s moukou, tak aby znikla taková "vločková" sypká směs. Přidáme studenou vodu a pořádně propracujeme. Těsto bude mít vláčnou, trochu tuhou konzistenci. Dáme odležet do lednice. Mezitím si připravíme náplň: Na větší pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso úplně "nerozdrobí" a neopeče. Poté přidáme česnek, koření, hořčici a worcestrovou omáčku, tak aby měla náplň hodně výraznou chuť (proto možná bude třeba něčeho přidat trochu víc, opakuji - dle chuti) Náplň necháme VYCHLADNOUT před plněním. Plnění: Těsto vyválíme na středně tenkou vrstvu ( jako na závin/štrůdl) vyřízneme kolečka nebo ovály zhruba o velikosti podšálku, na každý dáme cca 2 plné polévkové lžíce náplně, přehneme a vidličkou obtiskáme okraj, aby těsto drželo a propíchneme vršek, aby mohla vycházet pára. Pečeme na 180 stupňů 35 - 40 min., dokud bridies nezhnědnou, potíráme vejcem. Ideální příloha je na páře udělaná zeleninka - hrášek, mrkev, fazolky... :)
Poznámka k receptu na Skotské "Bridies" s hovězím masem: Toto tradiční Skotské jídlo není vůbec složité, ale trvá trochu déle, protože všechno musí schladnout před plněním. Tím se nenechte odradit, je to výtečné. Z této dávky budete mít cca 10 kousků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skotské "Bridies" s hovězím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mafii483
- Datum vložení: 19.09.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Těsto: 300g hladké mouky 150g másla/hery 1 lžička soli 1/4 hrnku studené vody Náplň: 500g mleté hovězí maso 1 velká cibule 2 stroužky česneku sůl dle chuti pepř dle chuti 1/2 lžičky muškátového oříšku 1,5 lžíce hořčice 5 lžic Worcestrové omáčky Vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skotské "bridies" s hovězím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skotské "Bridies" s hovězím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skotské "Bridies" s hovězím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|