|
Recept na Sibiřské pelmeně
Recept na Sibiřské pelmeně je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sibiřské pelmeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Náplň Těsto špetka pepře mouka polohr. 0.45 kg Maso 0.5 kg Vejce 2 ks Cibule 1 ks Voda Sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sibiřské pelmeně
Recept na Sibiřské pelmeně: Maso opracujeme a nakrájíme na menší kousky, aby šlo snadněji umlít. Pak maso umeleme. Směs osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli, která ale nemusí být. Jakmile máme maso umleté, ochucené, tak vše řádně propracujeme. Během propracovávání můžeme přidat trošku vody, aby se sekaná lépe vypracovala a nebyla suchá. Potom směs odložíme stranou do mísy a nachystáme si na pracovním stole nudlové těsto. Nudlové těsto připravíme z polohrubé mouky, špetky soli a celých vajec, kdy na každé vejce dáme jednu až tři skořápky studené vody. Vypracujeme těsto, aby se nám nelepilo na prsty a bylo vláčné. Jakmile máme těsto vypracováno, oddělíme kousek a vypracujeme na válu slabší placku. Placku pomoučníme, aby se nelepila a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Kolečka dáme stranou. Zbytek vykrájeného těsta můžeme ještě jednou rozválet nebo z něj udělat drobení do polévky. Jakmile máme vykrájená kolečka, dáme do jejich středu zhruba vidličku náplně. Naplněné kolečko s masem ohneme v prstech tak, aby konce vzniklého půlměsíce se dotýkaly a po krajích je pevně spojíme. Tento půlměsíc ještě jednou ohneme v prstech tak, aby nám vznikla pelmeně var přibližný mušličce. Pelmeně skládáme na pomoučněný tác. Připravené pelmeně vkládáme do většího množství vroucí osolené vody. Při vaření musí pelmeně dostatek vody, aby po zavření ve vodě plavaly. Pelmeně vaříme za občasného míchání asi deset minut, zhruba po sedmi minutách je můžeme ochutnat. Po uvaření je scedíme. Sibiřské pelmeně rozdělíme na talíře. Pelmeně se zalévají horkým hovězím vývarem nebo bujonem z kostky.
Poznámka k receptu na Sibiřské pelmeně: miluji pelmene jsou vynikajici jen tak polite rozpustenym maslem a pokapane octem nema chybu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sibiřské pelmeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: bedmax
- Datum vložení: 24.12.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Náplň Těsto špetka pepře mouka polohr. 0.45 kg Maso 0.5 kg Vejce 2 ks Cibule 1 ks Voda Sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sibiřské pelmeně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sibiřské pelmeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sibiřské pelmeně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|