|
Recept na Šarlota
Recept na Šarlota je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Šarlota budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 100 g polohrubej múky, 5 vajec, 100 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 lyžice oleje, 1 lyžica vlažnej vody Krém: 500 ml šľahačkovej smetany, 550 ml mlieka, 1 Zlatý klas alebo 1,5 vanilkového pudingu, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, želatína, ríbezľový džem, ovoce (pomaranče, mandarinky alebo drobné ovocie ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šarlota
Recept na Šarlota: Žĺtky, cukor, olej a vodu vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom a sneh z bílkov. Cesto rozotrieme na plech a upečieme. Horúci plát vyklopíme na namočenú a dobre vyžmýkanú utierku (studená voda), pevne stočíme do rolády, počkáme 1 minútu a roztočíme. Utierku vytiahneme a roládu opäť stočíme, necháme vychladnúť Vychladnutú roládu natrieme džemom a stočíme. Nakrájame na tenké kolieska asi 1 cm. V troške mlieka necháme nabobtnať želatinu (množstvo podľa návodu, asi na 1 l hmoty). Zo zbytku mlieka a Zlatého klasu uvaríme krém a necháme vychladnúť. Potom do neho zašľaháme cukor, vanilkový cukor, vyšľahanú šľahačku a rozpustenú želatinu. Kolieskami rolády vyložíme cedník alebo misu, opatrne lejeme krém a prekladáme ho kúskami ovocia. Na vrchu má byť krém. Necháme 12 hodín tuhnúť v chladničke. Potom vyklopíme na misu a krájame ako tortu.
Poznámka k receptu na Šarlota: Je to výborný už jsem to taky zkoušela..Doporučuji to
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šarlota, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 03.12.2008
- Počet porcí: Zhruba 7
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: Cesto: 100 g polohrubej múky, 5 vajec, 100 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 lyžice oleje, 1 lyžica vlažnej vody Krém: 500 ml šľahačkovej smetany, 550 ml mlieka, 1 Zlatý klas alebo 1,5 vanilkového pudingu, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, želatína, ríbezľový džem, ovoce (pomaranče, mandarinky alebo drobné ovocie )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šarlota,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šarlota - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šarlota
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|