|
Recept na Salát z opečených paprik
Recept na Salát z opečených paprik je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Salát z opečených paprik budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 červené papriky 3 světle zelené papriky šťáva z 1 citrónu 1/2 lžičky soli půl paličky česneku olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Salát z opečených paprik
Recept na Salát z opečených paprik: Papriky opláchneme, rozpůlíme, vložíme na pekáček a dáme do trouby. Grilujeme nebo pečeme z obou stran asi na 180 stupňů po dobu asi 30 a více minut. Papriky musí změknout a trošku se opálit. Vyndáme papriky z trouby a vložíme je na několik minut do igelitového sáčku (prý to pomáhá jejich oloupání). Poté z nich sloupneme slupku, nakrájíme je proužky a vložíme do misky. Do misky k paprikám přidáme šťávu z citrónu, sůl, rozmačkaný česnek a olej v množství, aby byli papriky zpoloviny ponořené. Vše dobře promícháme a vložíme na 24 hodin do lednice.
Poznámka k receptu na Salát z opečených paprik: Papriky je lepší zbavit jáder až po opečení, já tentokrát vyčistila dříve a hůř se loupalo. Obdobně lze připravit salát i z lilku, který nakrájíme na proužky, dáme do trouby a dál pokračujeme stejne.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Salát z opečených paprik, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: paajus (Pavla)
- Datum vložení: 22.10.2009
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 3 červené papriky 3 světle zelené papriky šťáva z 1 citrónu 1/2 lžičky soli půl paličky česneku olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na salát z opečených paprik,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Salát z opečených paprik - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Salát z opečených paprik
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|