|
Recept na Rychlá kyselice z papiňáku
Recept na Rychlá kyselice z papiňáku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Rychlá kyselice z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g mletého masa mix 400 g kysaného zelí 3 bobkové listy 1 větší cibule 1 PL oleje 1 PL mleté sladké papriky 1 PL hladké mouky 1 kelímek zakysané smetany ½ L mléka,nebo vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rychlá kyselice z papiňáku
Recept na Rychlá kyselice z papiňáku: Pokud je zelí hodně kyselé, trochu ho propláchneme a překrájíme na menší kousky. Do hrnce na rozehřátý olej dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3 minutky restujeme do sklovata. Přidáme mleté maso, které nejlépe mačkadlem na bramborovou kaši pomačkáme, aby se kousky masa od sebe hezky oddělovaly, chvilku zarestujeme a až maso začne jako by šednout, přisypeme sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme půl litrem horké vody. Přidáme překrájené zelí, bobkový list, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 5 minut. Poté hrnec odstavíme z plamene, ochladíme a otevřeme. V 1/2 litru mléka nebo vody si rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do povařeného zelí a za častého promíchávání na mírném plameni vaříme 1O minut. Pak vmícháme zakysanou smetanu, prohřejeme, každý dle své chuti dochutíme a podáváme ozdobené kopečkem smetany.
Poznámka k receptu na Rychlá kyselice z papiňáku: Rodinka měla chuť na kyselici, nebyla žádná uzenina a chtěli ji nejlépe hned:-)Pokud nevlastníme papiňák, vaříme v hlubším hrnci asi 20minut, než změkne zelí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rychlá kyselice z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 28.12.2011
- Počet porcí: 4 velké
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 300 g mletého masa mix 400 g kysaného zelí 3 bobkové listy 1 větší cibule 1 PL oleje 1 PL mleté sladké papriky 1 PL hladké mouky 1 kelímek zakysané smetany ½ L mléka,nebo vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rychlá kyselice z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rychlá kyselice z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rychlá kyselice z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|