RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rybízový zákusek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rybízový zákusek, recepty Rybízový zákusek, Rybízový, zákusek


Recept na Rybízový zákusek

Recept na Rybízový zákusek je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Rybízový zákusek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vajcia 6 PL kopcovitych lyzic polohrubej muky 4 PL krystalovy cukor 1/2 balicka kypriaceho prasku do peciva Na krem : 200 g mascarpone, alebo biela neochutena philadelphia 100 g praskovy cukor 400 g smotana na slahanie 2 baliky vanilinoveho cukru 1 balicek praskovej zelatiny Nastruhana zlta kora z 1 citrona 100 g ribezli Na dozdobenie 400 g ribezli 100 g cukor.

Rybízový zákusek
Zvětšit obrázek

Recept na Rybízový zákusek

Recept na Rybízový zákusek:
Odelime zltka od bielkov. Z bielkov vyslahame najprv makky sneh, pridame k nemu cukor a doslahame na vysokych otackach tuhy sneh s ostrymi spickami. Zaslahame do neho po jednom zltka, pridame muku a kypriaci prasok do peciva, opatrne premiesame. Na plech dame papier na pecenie a rovnomerne po nom roztrieme piskotove cesto. Dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov a upecieme zlaty plat. Mojej plynovej rure to trvalo 10 minut. Ak ste si nie isty, tak skuste sparadlom pichnut do cesta, ak je suche, tak je vsetko v poriadku. Piskot vyberieme, stiahneme z plechu , odstranime velmi opatrne papier a prerezeme ho na dve polovice. Ideme si urobit krem. Balicek praskovej zelatiny dame do hrnceka napucat s 4 lyzicami studenej vody. Smotanu s dvoma vanilinovymi cukrami vyslahame na tuhu slahacku. Smotanovy syr (mascarpone, alebo philadelphia), vymiesame s praskovym cukrom a citronovou korou. Slahacku s ochutenym syrom opatrne zapracujeme na hladky krem. Zapalime plamen a nie priamo na nom, ale nad nim drzime hrncek s zelatinou a kruzime nad nim, tak aby sa nam zelatina zacala topit. Mozeme hrncek polozit aj nad paru, ak sa Vam tento sposob kruzenia zda prilis akrobaticky. Ide o to, ze tato zelatina ma nizky bod topenia…a v ziadnom pripade nesmie prevriet, pretoze uz neztuhne…. Do roztopenej zelatiny pridame niekolko lyzic hotoveho kremu a poriadne rozmiesame. Tento koncentrat pridame do celeho kremu a vymiesame. Nakoniec zamiesame ocistene ribezlove bobulky. Krem nanesieme na prvu polovicu platu a druhou priklopime druhou polovicou. Dame do chladnicky. Do rajnicky dame 100g cukru a 400 g ocistenych ribezlovych bobul. Bobule rozvarime na hustu polevu..ja som to varila asi 10 minut. Dzem natrieme na kolac a znovu dame do chladnicky. Ozdobime hoblinkami bielej cokolady a nakrajame na kocky

Poznámka k receptu na Rybízový zákusek:
Tento a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3265

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybízový zákusek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: vybusna
  • Datum vložení: 05.09.2014
  • Počet porcí: plech 35 x 30
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 4 vajcia 6 PL kopcovitych lyzic polohrubej muky 4 PL krystalovy cukor 1/2 balicka kypriaceho prasku do peciva Na krem : 200 g mascarpone, alebo biela neochutena philadelphia 100 g praskovy cukor 400 g smotana na slahanie 2 baliky vanilinoveho cukru 1 balicek praskovej zelatiny Nastruhana zlta kora z 1 citrona 100 g ribezli Na dozdobenie 400 g ribezli 100 g cukor
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybízový zákusek, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybízový zákusek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybízový zákusek

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist