|
Recept na Roláda s ovocem
Recept na Roláda s ovocem je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Roláda s ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na 10 porcí 6 vajec 100g krupicového cukru 100g hladké mouky 50g hery Krém: 2 vejce nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu(nejlépe v bio kvalitě) 180g krupicového cukru 1 lžíce kukuřičného škrobu 200ml smetany ke šlehání (nejméně 30%) 200g čerstvého ovoce(např. maliny, borůvky nebo jahody ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roláda s ovocem
Recept na Roláda s ovocem: 1. Troubu rozehřejeme na teplotu 180°C. Vaječné bílky oddělte od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Nádoba na bílky by měla být čistá a suchá. Pokud vám k bílkům spadne kousek žloutku nebo použijete mastnou misku, vyšlehat sníh se vám nepovede. Bílky našlehejte šlehačem nebo metlou. Správně vyšlehaný sníh poznáte tak, že při vytažení metly drží sněhová špička nahoru (nebo že když nakloníte misku se sněhem nad hlavu, tak vám nespadne). Pokud se ohýbá, je sníh potřeba ještě došlehat. Do mísy ke žloutkům nasypte cukr a vše vyšlehejte na hustou, světle žlutou pěnu. 2. Ke žloutkové pěně pak ještě krátce zašlehejte prosátou mouku a rospuštěnou a vychladlou Heru. Potom k ní přidejte sníh a stěrkou nebo vařečkou vše jemně promíchejte. Postupujte opravdu opatrně abyste ze sněhu nevyhnali všechny vzduchové bublinky, které jste do něj přemístili. 3. Plech vyložte pečícím papírem. Na papír vylijte těsto a stěrkou ho rozetřete až k okrajům. Pečte v troubě 15-20 minut. Povrch těsta by měl být zlatavý a pružný. 4. Hotový plát těsta stáhněte z plechu na pracovní plochu. Posypte ho moučkovým cukrem a překryjte dalším čistým pečícím papírem. Celý plát těsta opatrně otočte, aby byl čistý papír vespod. Původní spodní pečící papír, který je teď nahoře, opatrně sloupněte, ale zase jej na těsto vraťte. Ještě teplou roládu na širší straně zarolujte a nechte vychladnout. 5. Krém: V ohnivzdorné misce prošlehejte vejce, přidejte k nim citronovou šťávu, kůru, cukr a škrob. Misku položte na kastrol s vodou a ten postavte na sporák zapnutý na střední teplotu. Zahřívejte a šlehejte do zhoustnutí. Bude to trvat asi 8 minut. Krém nechte vychladit. Chladnou smetanu vyšlehejte do tuha a promíchejte s citronovým krémem. 6. Piškotový plát rozviňte a potřete jej krémem. Po celé ploše rozprostřete ovoce a plát znovu zarolujte. Roládu nechte vyvhladit a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Roláda s ovocem: Ne každý umí udělat krém. Můžete klidně použít krém z prášku, nic se nestane...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda s ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gurmanky (Maruška J.)
- Datum vložení: 03.01.2011
- Počet porcí: 1 dávka - pre viac osôb
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Suroviny na 10 porcí 6 vajec 100g krupicového cukru 100g hladké mouky 50g hery Krém: 2 vejce nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu(nejlépe v bio kvalitě) 180g krupicového cukru 1 lžíce kukuřičného škrobu 200ml smetany ke šlehání (nejméně 30%) 200g čerstvého ovoce(např. maliny, borůvky nebo jahody )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda s ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda s ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda s ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|