|
Recept na Ras Malai
Recept na Ras Malai je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené - ostatní.
K přípravě Ras Malai budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rasgullas - 1 litr plnotučného mléka - 2 až 3 lžíce citronové šťávy - 350 g cukru - 1,25 litru vody - látka k vymačkání vody Ras Malai - 0,75 l plnotučného mléka - 2,5 lžíce cukru - 1 lžíce sekaných mandlí a pistácií - 0,25 lžičky mletého kardamomu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ras Malai
Recept na Ras Malai: Nejprve připravíme rasgullas. Dáme vařit plnotučné mléko, mícháme. Jakmile začne vřít, pomalu (asi na třikrát) přidáváme citronovou šťávu a přitom pomalu mícháme. Když se mléko začne oddělovat od vody, necháme ještě asi 5 minut povařit, stále mícháme. Obsah hrnce vlejeme do síta, ve kterém máme připravenou dostatečně velkou látku. Poté ještě zalejeme trochou studené vody a necháme odkapat. Pustíme se do přípravy sirupu - dáme vařit 1,25 l vody s 350 g cukru. Než začne sirup vřít, vrátíme se k rasgullas. Přes látku vymačkáme co nejvíce vody a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uděláme přibližně 10 stejných kuliček (rasgullas). Kuličky pak vložíme do vroucího sirupu a povaříme pod pokličkou 10 - 15 minut. Rasgullas by se měly zvětšit až na dvojnásobek původní velikosti. Přendáme je do misky i se sirupem a necháme vychladnout. Když máme vychlazené rasgullas, jemně z každé vymáčkneme sirup a odložíme je na talířek. Na hlubší pánvi dáme vařit 0,75 l mléka a mícháme. Mléko vaříme tak dlouho, dokud neubude přibližně jedna třetina objemu. Pak přidáme zbývající suroviny - cukr, kardamom a již připravené rasgullas. Společně povaříme 3 minuty. Přendáme na misku, posypeme sekanými mandlemi a pistáciemi. Podáváme vychlazené.
Poznámka k receptu na Ras Malai: Midla: Nejlepe to vyzkouset Priste pridam k ostatnim kulickam jednu tvarohovou
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ras Malai, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Martina_H (Martina)
- Datum vložení: 19.06.2010
- Počet porcí: 10 - 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené - Ostatní
- Suroviny: Rasgullas - 1 litr plnotučného mléka - 2 až 3 lžíce citronové šťávy - 350 g cukru - 1,25 litru vody - látka k vymačkání vody Ras Malai - 0,75 l plnotučného mléka - 2,5 lžíce cukru - 1 lžíce sekaných mandlí a pistácií - 0,25 lžičky mletého kardamomu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ras malai,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ras Malai - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ras Malai
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|