Recept na Rakouský makovec bez mouky
Recept na Rakouský makovec bez mouky je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy.
K přípravě Rakouský makovec bez mouky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
125 g másla 125 g pískového cukru 200 g mletého máku 4 velká vejce 1 limetka půl hrnku cukru moučka (na polevu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rakouský makovec bez mouky
Recept na Rakouský makovec bez mouky: Změklé máslo utřeme nebo vyšleháme s cukrem, přidáváme žloutky po jednom a dobře vmícháme. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky a mletý mák a opět dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme do dortové formy (22-24cm) a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Vychladlý makovec potřeme polevou, kterou připravíme smícháním šťávy z limetky a půl hrnku moučkového cukru - ten do šťávy sypeme postupně, dokud není poleva lesklá, hustá, ale stále tekutá. Polevu necháme zcela zaschnout (v lednici je to raz dva) a krájíme a jíme a krájíme a jíme - to jde nejrychleji. :-)
Poznámka k receptu na Rakouský makovec bez mouky: Kdo nemá rád kyselejší polevy z citronu či limetky, stačí makovec pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou. Dlouho jsme s tchýní hledali dobrý recept na makovec, ale všechny s moukou nám připadaly dost suché. Tento je úžasně šťavnatý. ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rakouský makovec bez mouky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 24.11.2012
- Počet porcí: 8-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy
- Suroviny: 125 g másla 125 g pískového cukru 200 g mletého máku 4 velká vejce 1 limetka půl hrnku cukru moučka (na polevu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rakouský makovec bez mouky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rakouský makovec bez mouky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rakouský makovec bez mouky
|
|