|
Recept na Pruhované čokoládové košíčky s třešní
Recept na Pruhované čokoládové košíčky s třešní je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené - ostatní.
K přípravě Pruhované čokoládové košíčky s třešní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na košíčky: 100g mléčné čokolády 100g hořké čokolády (čím víc procent kakaa, tím lépe) + tenký malířský štěteček + papírové košíčky na dezerty Na krém: 125g mascarpone 75g bílé čokolády (viz tipy a triky) + třešně na ozdobu košíčků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pruhované čokoládové košíčky s třešní
Recept na Pruhované čokoládové košíčky s třešní: Nejprve si připravte čokoládové košíčky. Ve dvou tepluvzdorných mísách položených nad hrnce s mírně vroucí vodou si zvlášť rozpusťte rozlámanou hořkou i mléčnou čokoládu. Pomocí tenkého štětečku vyplňte drážky v polovině papírových košíčků mléčnou čokoládou tak, že vytvoříte světle hnědé proužky. Druhou polovinu košíčků „vyproužkujte“ stejným způsobem hořkou čokoládou. Takto připravené košíčky uložte alespoň na 10 minut do mrazničky zcela ztuhnout. Je dost pravděpodobné, že vám obě čokolády v průběhu práce mírně zatuhly a bude třeba je opět rozehřát nad vodní lázní. Než však vytvoříte druhou vrstvu košíčků, musíte vymíchat obě čokolády do pokojové teploty (nebo jen mírně teplého stavu, aby vám horká čokoláda nerozpustila připravené proužky). Vlažnou čokoládou vyplňte pomocí štětečku celý košíček tak, že mléčné proužky zakryjete hořkou čokoládou a naopak. Opět dejte zchladnout do mrazničky. Nakonec přidejte ještě jednu vrstvu čokolády, aby měly košíčky silnější stěny a netály vám pod rukama. Naposledy uložte do mrazničky pořádně zatuhnout. Zmrzlým košíčkům opatrně sloupněte papírovou část a máte korpusy hotové. Zatímco máte v mrazničce košíčky s druhou vrstvou čokolády, připravte si krém. Nad hrnec s mírně vroucí vodou postavte tepluvzdornou mísu tak, aby její dno nedotýkalo hladiny (čímž si vytvoříte vodní lázeň), rozlámejte do ní bílou čokoládu a nechte pozvolna rozpustit. Stáhněte z plotýnky a za občasného promíchávání nechejte čokoládu mírně zchladnout (jen aby nebyla úplně horká). Následně do ní ručně přimíchejte 125g mascarpone (zkuste se elektrickému šlehání úplně vyhnout, případně prošlehejte jen velmi krátce). Krém zakryjte potravinovou fólií a uložte do lednice mírně zchladnout (ale ne zcela zatuhnout, pak by s ním nešlo pracovat). Krémem naplňte zdobicí sáček s hvězdicovou hubičkou a ozdobně jej nastříkejte do čokoládových košíčků. Každý korunujte pěknou třešní i se stopkou. Přikryté potravinovou fólií uložte do lednice zatuhnout. Podávejte vychlazené k ledové odpolední kávě.
Poznámka k receptu na Pruhované čokoládové košíčky s třešní: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pruhovane-cokolad...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pruhované čokoládové košíčky s třešní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 07.09.2013
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené - Ostatní
- Suroviny: Na košíčky: 100g mléčné čokolády 100g hořké čokolády (čím víc procent kakaa, tím lépe) + tenký malířský štěteček + papírové košíčky na dezerty Na krém: 125g mascarpone 75g bílé čokolády (viz tipy a triky) + třešně na ozdobu košíčků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pruhované čokoládové košíčky s třešní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pruhované čokoládové košíčky s třešní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pruhované čokoládové košíčky s třešní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|