|
Recept na Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně
Recept na Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600-800 vepřové plece, 2 větší cibule, 3 barevnější úzké a delší papriky, 1 vrchovatá lžíce mleté papriky, 2 lžíce Provensálského koření, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml 30% smetany, 100 ml zakysané smetany, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, olej, sůl, citronová šťáva-nemusí být..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně
Recept na Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně: Z vepřové plece si nakrájíme menší medailonky, trochu naklepeme, osolíme a posypeme provensálským kořením. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, opečeme jí v hrnci na oleji, pak přidáme mletou papriku, hned medailonky a necháme které necháme opéct z obou stran, zalijeme menším množstvím vody, osolíme a dusíme. Pokud je třeba, doléváme vodu. Zatím co se nám maso dusí, nakrájíme si papriky na proužky, obě smetany si smícháme, přidáme mouku, ještě dolijeme vodou a našleháme. Až nám maso dost měkne, dáme připravenou papriku, ještě provensálské koření, rozmačkaný česnek, dusíme, až je paprika na skus(ne rozvařená!), zalijeme připravenou záklechtkou ze smetan a mouky, povaříme a mícháme, můžeme dosolit, nebo kdo by chtěl může dochutit citronovou Šťávou.
Poznámka k receptu na Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně: Další má improvizace, kterou budu zaručeně častěji opakovat a doporučuji vám vyzkoušet. Kdo má rád omáčky, může si přijít na své!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 28.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600-800 vepřové plece, 2 větší cibule, 3 barevnější úzké a delší papriky, 1 vrchovatá lžíce mleté papriky, 2 lžíce Provensálského koření, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml 30% smetany, 100 ml zakysané smetany, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, olej, sůl, citronová šťáva-nemusí být.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|