Recept na Provensálská vepřová kýta
Recept na Provensálská vepřová kýta je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Provensálská vepřová kýta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g vepřové kýty (může být i plec) 1 plechovka loupaných krájených rajčat 2 lžíce provensálského koření olej sůl 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Provensálská vepřová kýta
Recept na Provensálská vepřová kýta: Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3cm široké proužky. Osolíme a zprutka opečeme na rozpáleném oleji. Zasypeme provensálským kořením (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, ocukrujeme, přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.
Poznámka k receptu na Provensálská vepřová kýta: Výbornééé i bez smetany
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Provensálská vepřová kýta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 29.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600g vepřové kýty (může být i plec) 1 plechovka loupaných krájených rajčat 2 lžíce provensálského koření olej sůl 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na provensálská vepřová kýta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Provensálská vepřová kýta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Provensálská vepřová kýta
|
|