|
Recept na Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní
Recept na Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g vykosteného, mäsitého bôčika bez kože, rozrezaného na plát, 1 veľká cibuľa, pokrájaná na hrubo, soľ, drvená rasca, 3 veľké strúčiky prelisovaného cesnaku, 3 PL bravčovej masti, voda čabajková plnka: 500 g mletého bravčového pliecka, 4 veľké strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 CL soli, 2 PL sladkej mletej červenej papriky, 1 PL štipľavej mletej papriky, 1 CL čerstvo namletého čierneho korenia, 1/4 CL práškového cukru, 1CL drvenej rasce, studená voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní
Recept na Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní: Deň vopred som si pripravila čabajkovú klobásovú plnku. Do misy som dala mleté mäso,soľ, obe papriky, mleté čierne korenie, práškový cukor, drvenú rascu, prelisovaný cesnak a spracovala som so studenou vodou na vláčne mäsové "cesto". Misu s plnkou som prikryla fresh foliou a odložila na 24 h do chladničky. Plát bôčiku som naklepala, osolila, potrela prelisovaným cesnakom a čabajkovou plnkou. Zvinula som naplnený plát do tvaru rolády. Roládu som previazala potravinárskym motúzom, aby držala tvar a vložila do pekáča. Vrch rolády som osolila a posypala rascou. Obložila som ju cibuľou, pridala som bravčovú masť a podliala vodou. Pekáč prikrytý alobalom som vložila do trúby Vyhriatej na 160 stupňov a piekla som 3 hodiny. Priebežne som roládu kontrolovala, prelievala vypečenou šťavou a podľa potreby som podliala horúcou vodou. Na posledných 15 minút som odstránila alobal, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a zapiekla do chrumkava. Nechala som roládu odpočinúť, odstránila som opatrne povraz a ostrým nožom som ju nakrájala na cca 2 cm pláty. Môže sa podávať za tepla so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou, čalamádou alebo s dusenou kyslou kapustou a knedľou. Za studena ju môžeme podávať s krajcom domáceho chleba a sezonnou zeleninou alebo ju môžeme použiť ako súčasť obložených mís.
Poznámka k receptu na Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní: Zdroj: vlastná kreácia. Plnku som pripravila podľa receptu na čabajskú klobásu. Foto dodám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 22.11.2010
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1000 g vykosteného, mäsitého bôčika bez kože, rozrezaného na plát, 1 veľká cibuľa, pokrájaná na hrubo, soľ, drvená rasca, 3 veľké strúčiky prelisovaného cesnaku, 3 PL bravčovej masti, voda čabajková plnka: 500 g mletého bravčového pliecka, 4 veľké strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 CL soli, 2 PL sladkej mletej červenej papriky, 1 PL štipľavej mletej papriky, 1 CL čerstvo namletého čierneho korenia, 1/4 CL práškového cukru, 1CL drvenej rasce, studená voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|