|
Recept na Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem
Recept na Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg šampiňónov (+ hlivy alebo iné huby na paprikáš), 1 kg zemiakov, 200 g parmezánu (alebo pecorina, prípadne údeného oštiepka), 100 g prerastanej slaniny, 2-3 paradajky, hladká múka, šľahačková smotana (po vianočných sviatkoch stačí aj smotana na varenie...),cibuľa, 1 pl sladkej mletej papriky, čierne (alebo iné pálivé) korenie, 3 pl olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku,soľ, mlieko, olej na vyprážanie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem
Recept na Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem: Hlavičky šampiňónov vydlabeme a namočíme na 10 minút so mlieka. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme pokrájané nožičky šampiňónov (prípadne iné huby), posypeme paprikou, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme. Nakoniec zahustíme smotanou. Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a v mise zmiešame s 1/3 postrúhaného syra. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby maličko zriedime smotanou. Zmesou naplníme šampiňóny a poukladáme ich do zapekacej misy. Posypeme syrom, medzi ne povkladáme prepolené paradajky a podlejeme smotanou. Däme na 15-20 minút zapiecť do rúry predhriatej na 180°C. Ošúpeme zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a postrúhame ich na strúhadle. V mise zmiešame s múkou, zvyškom (asi 2/3) syra, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, v prípade potreby rozriedime smotanou. Dobre premiešame a zo zmesi tvarujeme 10 cm dlhé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v oleji. Podávame s plnenými šampiňónmi a huibovým paprikášom.
Poznámka k receptu na Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem: Do paprikášu som pridala hlivy, ktoré mi zostali pri výrobe šalátu. 4ím viac húb, tým viac paprikášu. Jednoducho som mala veľa húb...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 10.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 1,5 kg šampiňónov (+ hlivy alebo iné huby na paprikáš), 1 kg zemiakov, 200 g parmezánu (alebo pecorina, prípadne údeného oštiepka), 100 g prerastanej slaniny, 2-3 paradajky, hladká múka, šľahačková smotana (po vianočných sviatkoch stačí aj smotana na varenie...),cibuľa, 1 pl sladkej mletej papriky, čierne (alebo iné pálivé) korenie, 3 pl olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku,soľ, mlieko, olej na vyprážanie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|