|
Recept na Plněné žampiony a lilek
Recept na Plněné žampiony a lilek je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční.
K přípravě Plněné žampiony a lilek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g mletého libového masa (hovězí zadní, kuřecí) 150 g větších žampionů (asi 3 větší kousky) 100 g lilku 50 g cibule 100 g konzervovaných loupaných rajčat se šťávou 1 lžička kvalitního olivového oleje Česnek, sůl, bazalka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné žampiony a lilek
Recept na Plněné žampiony a lilek: Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opékáme. Mezitím očistíme žampiony, vykroutíme nožičky a nadrobno pokrájené je přidáme do pánve k masu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Lilek rozřízneme napůl a vydlabeme. Vydlabanou dužinu drobně pokrájíme a přidáme do pánve. Dále přidáme pokrájená rajčata s rajčatovou šťávou, rozetřený česnek a hojně bazalky. Dusíme pod pokličkou až je maso hotové, podle potřeby podléváme vodou. Troubu předehřejeme na 200°, plech nebo varnou misku vyložíme pečicím papírem. Kloboučky žampionů nebo i vydlabaný lilek naplníme hotovou masovou směsí a dáme péct cca na 20 minut. Krátce před závěrem pečení posypeme strouhaným sýrem a necháme roztéct. Při redukci váhy doplníme čerstvou zeleninou nebo salátem, při udržovacím režimu můžeme podávat s bramborem nebo s tmavým pečivem. Recept je vhodný jako oběd nebo večeře.
Poznámka k receptu na Plněné žampiony a lilek: Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim Hodnoty (pro 1 porci): Obsah energie: 1600 kJ Bílkoviny: 30 g Sacharidy: 30 g Tuky: 18 g Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® (http://www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné žampiony a lilek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Institut kompliment
- Datum vložení: 22.03.2010
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
- Suroviny: 100 g mletého libového masa (hovězí zadní, kuřecí) 150 g větších žampionů (asi 3 větší kousky) 100 g lilku 50 g cibule 100 g konzervovaných loupaných rajčat se šťávou 1 lžička kvalitního olivového oleje Česnek, sůl, bazalka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné žampiony a lilek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné žampiony a lilek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné žampiony a lilek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|