|
Recept na Piškotová roláda
Recept na Piškotová roláda je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Piškotová roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Světlé těsto: 3 vejce 3 PL horké vody 150 g cukru 1 bal. vanilkového cukru 100 g mouky 50 g škrobu 1 čajovou lž. prášku do pečiva Tmavé těsto: do mouky přimícháme 30 g kakaa Tento poměr je na 1 plech ------------------------------- ------------------------------- Náplň brusinková se šlehačkou: 375 ml šlehačky 1 bal. vanilkového cukru 2 bal. ztužovače šlehačky 300 g brusinkového kompotu Náplň čokoládová: 400 ml šlehačky 2 bal. vanilkového cukru 2 bal. ztužovače šlehačky 75 g rozpuštěné čokolády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Piškotová roláda
Recept na Piškotová roláda: Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na papírem vyložený pečicí plech a ihned upečeme do světle zlaté barvy (horký vzduch plus 160°-180°C: 20-25 min. nebo horní/spodní pečení 180°-200°C: 15-20 min.+ předehřát, 2. úroveň odspodu). Plát těsta vyklopíme na vodou navlhčenou utěrku, papír stáhneme a těsto pomocí utěrky srolujeme. Po vychladnutí plníme libovolnou náplní, trochu náplně ponecháme stranou na potření rolády zvenku. Krájíme na 2 cm silné kousky. Brusinková náplň: ušleháme smetanu se ztužovačem, vanilkovým cukrem, přimícháme brusinky, natřeme na upečenou roládu a srolujeme. Čokoládová náplň: ze smetany vanilkového cukru a ztužovače ušleháme hustou šlehačku, část šlehačky smícháme s mírně vychládlou čokoládou, přidáme k ostatní šlehačce a umícháme do hladkého krému. Potřeme upečenou roládu a srolujeme. Dobrou chuť :-)
Poznámka k receptu na Piškotová roláda: super
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškotová roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Semy.cz (Martina Beneová)
- Datum vložení: 12.12.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Světlé těsto: 3 vejce 3 PL horké vody 150 g cukru 1 bal. vanilkového cukru 100 g mouky 50 g škrobu 1 čajovou lž. prášku do pečiva Tmavé těsto: do mouky přimícháme 30 g kakaa Tento poměr je na 1 plech ------------------------------- ------------------------------- Náplň brusinková se šlehačkou: 375 ml šlehačky 1 bal. vanilkového cukru 2 bal. ztužovače šlehačky 300 g brusinkového kompotu Náplň čokoládová: 400 ml šlehačky 2 bal. vanilkového cukru 2 bal. ztužovače šlehačky 75 g rozpuštěné čokolády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškotová roláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškotová roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškotová roláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|