|
Recept na Pirožky od Božky
Recept na Pirožky od Božky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pirožky od Božky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
chlazené listové těsto, vajíčko, sezam, kmín, sůl, hladká mouka, brambory vařené, uzenina, česnek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pirožky od Božky
Recept na Pirožky od Božky: Listové těsto - 500g, si rozdělíme na 3 části, každou z nich si trochu podsypeme hladkou moukou a vyválíme na plát o síle cca 4 mm. Vykrájíme kolečka, doprostřed dáme náplň a pomocí formičky stiskneme do tvaru pirohu. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme sezamem smíchaným s drceným kmínem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě, na plechu vypláchnutém studenou vodou. Náplň: vychladlé uvařené brambory a uzeninu, v tomto případě nějakou obyčejnou, nastrouháme na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a prolisovaný česnek. Vše promícháme a je to hotové.
Poznámka k receptu na Pirožky od Božky: Brambory v nádivce nejsou v tomto případě z úsporných důvodů, ale proto, že tu náplň dělají pěkně vláčnou a dobrou. A v dalším případě i z důvodů zdravotních, protože nepozřeme zbytečně tuk :-) Při pečení je třeba mít hodně vyhřátou troubu, protože to těsto pak pěkně naskočí, což je patrno na fotografiích. Výborné jsou hned čerstvé, ale i vychladlé a nebo se dají v případě potřeby zase rozpéci, tedy pokud ještě nějaké zbydou :-))Ten název receptu jsem si vymyslela, aby se rýmoval, ale je to můj vlastní nápad, co mě jednu "napad" a na tu náplň jsem přišla náhodou, když jsem měla málo uzeniny, tak jsem přistrouhala brambory a od té doby to tak dělám stále, protože to je moc dobré. A pokud byste si ty brambory nastrouhali najemno, tak ani nikdo nepozná, že tam jsou. Do náplně se dají také zpracovat zbytky pečeného nebo vařeného masa, když by bylo pouze vařené, ochutila bych nádívku grilovacím kořením.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pirožky od Božky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 23.03.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: chlazené listové těsto, vajíčko, sezam, kmín, sůl, hladká mouka, brambory vařené, uzenina, česnek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pirožky od božky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pirožky od Božky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pirožky od Božky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|