Recept na Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem
Recept na Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1300g uzených vepřových žeber 120 ml javorového sirupu 40ml liči balzámu 2 lžičky chilli 2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného 1 lžíce tabasca.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem
Recept na Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem: Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu. Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa. Nakapejte 1 lžíci tabasca a pořádně promíchejte. Okořeňte 2 lžičkami mletého chilli. Hořčičné semínko roztlučte v hmoždíři, přidejte do směsi a pořádně promíchejte. Pomocí mašlovačky pořádně potřete všechny kousky uzených žeber tak, aby se rovnoměrně ochutily. Přesuňte je do velké uzavíratelné nádoby a přelijte zbytkem marinády. Uzavřete a vložte do lednice alespoň na 14 hodin pořádně odležet, aby se chuť koření nasákla do masa. Rozehřejte si troubu na 120°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte žebra tak, aby se nepřekrývala a potřete je částí steklé marinády. Plech přikryje, nebo zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na čtyři a půl hodiny. Během pečení je minimálně třikrát potřete zbylou marinádou, aby se žebírka nevysušila. Po upečení je ještě jednou potřete marinádou, aby se krásně leskla. Podávejte s oblíbenými omáčkami (viz tipy a triky) a čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu na Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem: Tipy a triky stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pikantni-uzena-ze...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 06.05.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1300g uzených vepřových žeber 120 ml javorového sirupu 40ml liči balzámu 2 lžičky chilli 2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného 1 lžíce tabasca
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem
|
|