|
Recept na Perníková roláda II.
Recept na Perníková roláda II. je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Perníková roláda II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce 1 lžíce medu 350 g moučkového cukru 580 g hladké mouky 1 lžička skořice 2 – 3 mleté hřebíčky 1 rovná lžička sody bicarbony 1 balíček perníkového koření Náplň: povidla ořechy může být i kandovaná pomerančová kůra nebo kandované ovoce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníková roláda II.
Recept na Perníková roláda II.: Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil maximálně 4x – tlustější by se nepropekl – těsto vyválet tence, tak na 2,5 mm). Potřeme povidly (povidla můžeme trochu rozehřát v mikrovlnce – pozor, nepotírat moc horkými, závin by se rozpouštěl), posypeme na kousky nasekanými ořechy (můžeme posypat i krystalovým cukrem – já jsem to trochu posypala – po upečení už nesypu práškovým) a zavineme. Povrch rolády potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme 3 rolády najednou, dostatečně od sebe daleko, hodně nabydou. Pečeme je při stejné teplotě jako perníčky vykrajované.
Poznámka k receptu na Perníková roláda II.: Opět recept od kamarádčiny švagrové, která k němu dodává: Užší záviny se lépe propečou a lépe vypadají na talířku. Peču jenom z půl dávky, když rolády rozkrájím na 1 cm kolečka, je toho i tak hodně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníková roláda II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 24.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: 4 vejce 1 lžíce medu 350 g moučkového cukru 580 g hladké mouky 1 lžička skořice 2 – 3 mleté hřebíčky 1 rovná lžička sody bicarbony 1 balíček perníkového koření Náplň: povidla ořechy může být i kandovaná pomerančová kůra nebo kandované ovoce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníková roláda ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníková roláda II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníková roláda II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|