|
Recept na Perníčková roláda
Recept na Perníčková roláda je zařazen v kategorii moučníky - perníky - záviny, rolády.
K přípravě Perníčková roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1) Piškot s ořechy: 5 žloutků 100 g moučkového cukru 1 lžička oleje 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 70 g strouhaných ořechů sníh z 5 bílků + špetka soli 1 vanilkový cukr(pokud dáme perníčky s cukrovou polevou-vanilk.cukr vynechat) citrónová kůra 1) Krém: 150 g másla 100 g moučkového cukru 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 50 g strouhaných ořechů 50 ml vaječného koňaku 1 lžíce citr.šťávy 2) Piškot s mákem:stejně, jen místo ořechů přidat 100g mlet.máku a lžíci kakaa 2) Krém: stejně, jen místo ořechů dáme 1-2 lžíce nutelly Rybízová/višňová marmeláda-lepší je kyselejší marmeláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníčková roláda
Recept na Perníčková roláda: Našleháme sníh se špetkou solí a případně zašleháme i vanilkový cukr. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme perníčky, ořechy a citr.kůru. Nakonec zlehka přimícháme sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme cca při 160st. asi 12 minut. Upečený ještě teplý piškot převrátíme na vlhkou! utěrku, stáhneme opatrně pečící papír, obrátíme a čistou plochou položíme zpět na piškot. Piškot takto i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout(piškot se na vlhké utěrce neloupe) Krém: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme perníčky,ořechy,citr.šťávu a koňak. Vychladlý piškot roztočíme, sundáme papír, potřeme marmeládou, krémem a stočíme. Trochu krému můžeme nechat i na potření povrchu rolády. Ozdobíme např. čokoládou, ořechy atd.
Poznámka k receptu na Perníčková roláda: Piškot je bez mouky. Originál receptu je s ořechy, ale vyzkoušela jsem i s mákem a obě rolády jsou dobré. Není to klasika-piškot.roláda, je vlhčí a díky perníčkům pěkně voní. Použila jsem koupené s cukrovou polevou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníčková roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 13.12.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 1) Piškot s ořechy: 5 žloutků 100 g moučkového cukru 1 lžička oleje 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 70 g strouhaných ořechů sníh z 5 bílků + špetka soli 1 vanilkový cukr(pokud dáme perníčky s cukrovou polevou-vanilk.cukr vynechat) citrónová kůra 1) Krém: 150 g másla 100 g moučkového cukru 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 50 g strouhaných ořechů 50 ml vaječného koňaku 1 lžíce citr.šťávy 2) Piškot s mákem:stejně, jen místo ořechů přidat 100g mlet.máku a lžíci kakaa 2) Krém: stejně, jen místo ořechů dáme 1-2 lžíce nutelly Rybízová/višňová marmeláda-lepší je kyselejší marmeláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníčková roláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníčková roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníčková roláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|