|
Recept na Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků
Recept na Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Menší porce kuřete(my máme rádi stehna, tak byly 4 na půlky), 4 stroužky česneku, balíček kořeněných tvarůžků z Loštic(pravé), 150-200 ml smetany, 1 cibule, , olej, sůl, 1 lžíce Dionské hořčice-nemusí být..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků
Recept na Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků: kuřecí porce osolíme-ne moc, tvarůžky jsou slané dost, a potřeme propasírovaným česnekem. Pekáček si vytřeme olejem, naskládáme porce kuřete, přikryjeme a dáme na 50 minut péct, v polovině pečení podlijeme trochu vodou a na 15 minut dopékáme bez přikrytí. Zatím co se kuře peče uděláme si omáčku: cibuli nakrájíme nadrobno, dáme jí osmažit na oleji v pánvi. Na osmahnutou cibuli dáme tvarůžky, které se rozpustí, zalijeme smetanou, stále mícháme aby se nám nic nepřipálilo a necháme povařit. Servírujeme na talíř pečené porce kuřete a přelijeme je Loštickou omáčkou z tvarůžků Kdo by dělal z tvarůžků jiných, než Loštických, může přidat Dionskou hořčici-Loštické jsou kořeněné, tak se tam moc nehodí!
Poznámka k receptu na Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků: Loštické tvarůžky pravé mi jako dárek přivezla Šavlinka s Mírou, protože ví, že je miluji. V hezkém balení jsou 4 kořeněné druhy(česnekové, paprikové, cibulové a kmínové) použila jsem paprikové-máte tu foto balení tvarůžků. K nim byla knížečka různých receptů, tak jsem se inspirovala a ze dvou jsem vytvořila jeden který nemá chybu, jak já říkám o něčem co mi chutná "bylo to boží"!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 22.11.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Menší porce kuřete(my máme rádi stehna, tak byly 4 na půlky), 4 stroužky česneku, balíček kořeněných tvarůžků z Loštic(pravé), 150-200 ml smetany, 1 cibule, , olej, sůl, 1 lžíce Dionské hořčice-nemusí být.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečené kuřecí porce s loštickou omáčkou z tvarůžků,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|