|
Recept na Pečená jehněčí plec
Recept na Pečená jehněčí plec je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pečená jehněčí plec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 jahňacie plece, 2 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice medu, 50 g masla, 20 g mandľových lupienkov, 3 lyžice oleja, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 150 ml suchého bieleho vína, mleté čierne korenie, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená jehněčí plec
Recept na Pečená jehněčí plec: V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme. Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, dáme do pekáča a podlejeme olej. Pečieme zakryté v rúre pri teplote 160 °C asi 50 minút. Občas podlejeme výpekom. Potom mäso otočíme, obložíme na plátky nakrájaným maslom a podlejeme bielym vínom. Pečieme ďalších cca 30 minút. Mandľové lupienky opečieme na panvici bez tuku dozlata. Výpek precedíme do menšieho hrnca, primiešame kyslú smotanu, necháme zovrieť, ochutíme soľou a korením. Podávame s ryžou. Omáčku podávame zvlášť.
Poznámka k receptu na Pečená jehněčí plec: Recept se mi líbí+7
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená jehněčí plec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 08.05.2012
- Počet porcí: 3 - 4 ( podľa veľkosti pliecka )
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 jahňacie plece, 2 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice medu, 50 g masla, 20 g mandľových lupienkov, 3 lyžice oleja, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 150 ml suchého bieleho vína, mleté čierne korenie, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená jehněčí plec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená jehněčí plec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená jehněčí plec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|