RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Parmský zapékaný lilek / baklažán

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Parmský zapékaný lilek / baklažán, recepty Parmský zapékaný lilek / baklažán, Parmský, zapékaný, lilek, , /, baklažán


Recept na Parmský zapékaný lilek / baklažán

Recept na Parmský zapékaný lilek / baklažán je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Parmský zapékaný lilek / baklažán budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin.

Parmský zapékaný lilek  / baklažán
Zvětšit obrázek

Recept na Parmský zapékaný lilek / baklažán

Recept na Parmský zapékaný lilek / baklažán:
Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka. Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať. Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom. Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom. Dáme zapekať na 180°C asi 20 min.

Poznámka k receptu na Parmský zapékaný lilek / baklažán:
Všetky moje recepty ako aj tento nájdete na mojom blogu Motýlia vareška tu http://nasavareska.blogspot.sk/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Parmský zapékaný lilek / baklažán, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: nigina
  • Datum vložení: 29.06.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na parmský zapékaný lilek / baklažán, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Parmský zapékaný lilek / baklažán - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Parmský zapékaný lilek / baklažán

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist