|
Recept na Papriková pasta
Recept na Papriková pasta je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Papriková pasta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 velké cibule 1kg bílých paprik 1-2 feferonky 100ml oleje 3PL octa 2PL cukru 1 lžička soli 1 rajčatový protlak (140g).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Papriková pasta
Recept na Papriková pasta: Cibuli nakrájíme na kostičky na oleji ji osmahneme dosklovita. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.Ke konci přidáme protlak a ještě krátce provaříme. Měkkou zeleninu rozmixujeme (já to dělám ponorným mixérem přímo v kastrolu),případně ještě dochutíme a ještě horkou plníme do skleniček. Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme. Mám zkušenost, že takto připravená (bez sterilizace) vydrží v lednici nejméně do Vánoc. Pokud bychom ji chtěli uchovat déle, je lépe strilizovat. Já to dělám v mikrovlnné troubě, počítám 3minuty na jednu skleničku o obsahu 320ml
Poznámka k receptu na Papriková pasta: Papriková pasta se nyní prodává pod názvem "Saba". Já si ji pamatuji z dětství, kdy se dělala v tubách (na název si už nevzpomenu) a s bratrem jsme ji milovali na chlebu s máslem...:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Papriková pasta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 11.11.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 2 velké cibule 1kg bílých paprik 1-2 feferonky 100ml oleje 3PL octa 2PL cukru 1 lžička soli 1 rajčatový protlak (140g)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na papriková pasta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Papriková pasta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Papriková pasta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|