RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Panelákový prejt

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Panelákový prejt, recepty Panelákový prejt, Panelákový, prejt


Recept na Panelákový prejt

Recept na Panelákový prejt je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Panelákový prejt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
½ vepřové hlavy ½ vepřového laloku 3 vepřové nožky, 2 hrsti majoránky nebo dle chuti 6 kuliček nového koření 4 bobkové listy 10 stroužků česneku nebo dle chuti – kdo nemůže lze i zcela vynechat mletý černý pepř dle chuti 30 dkg vepřových jater sůl.

Panelákový prejt
Zvětšit obrázek

Recept na Panelákový prejt

Recept na Panelákový prejt:
Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým koření, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy tak aby maso odpadávalo od kosti. Po uvaření maso vyjmeme a necháme vychladnout. Do samotného vývaru dále uvařit na cca 30 minut ještě vepřová játra, která poté stejně jako maso necháme po uvaření vychladnout. Maso po vychladnutí obereme od kosti a nakrájíme na porce tak, aby se nám to dobře vkládalo do misky masového mlýnku. Vzniklý kvalitní vývar si dáme bokem pro další použití. Do vývaru dáme namočit 3 rohlíky. Na pánvi na trošce sádla zprudka a velmi krátce orestujme utřené stroužky česneku (nesmí zhořknout) a necháme také vychladnout. Na masovém mlýnku (střední otvory) pomeleme játra, obrané maso i s kůží a namočené rohlíky. Do takto vzniklé pomleté hmoty přidáme zbytek koření (česnek, majoránku, pepř, sůl – vše dle naší chuti, možnosti a potřeby). Směs si velmi lehce a opatrně naředíme odstaveným vývarem z masa. Poctivě rukou promícháme, aby se směs spojila s vývarem a stala se mazlavou. Hotový panelákový prejt plníme do mikrotenových střev salámového průměru, přičemž oba konce zavážeme a dáme vychladit. Následující den konzumujeme za studena s pečivem nebo opečené na pánvi společně s dušeným kysaným zelím a vařeným bramborem.

Poznámka k receptu na Panelákový prejt:
Po tlačence další premiérová výroba v paneláku, snad se to i vydařilo, obdarovaným chutnalo. I v panelákovém bytě může vonět zabíjačka :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Panelákový prejt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65
  • Datum vložení: 27.04.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: ½ vepřové hlavy ½ vepřového laloku 3 vepřové nožky, 2 hrsti majoránky nebo dle chuti 6 kuliček nového koření 4 bobkové listy 10 stroužků česneku nebo dle chuti – kdo nemůže lze i zcela vynechat mletý černý pepř dle chuti 30 dkg vepřových jater sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na panelákový prejt, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Panelákový prejt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Panelákový prejt

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist