|
Recept na Ořechové hřebínky z listového těsta
Recept na Ořechové hřebínky z listového těsta je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Ořechové hřebínky z listového těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 listové těsto 1 vejce na potření mouka na vál Ořechová náplň: cca 1 ½ hrnku ořechů pomlet 1 celý vanilkový cukr rozinky mléko - vše smíchat, mléko přidat tak, aby byla směs hustá, ne tekutá a na mírném ohni směs chvíli mícháme, aby se nepřipálilo a dáme vychladit.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ořechové hřebínky z listového těsta
Recept na Ořechové hřebínky z listového těsta: Listové těsto rozválíme na tři pruhy a rádýlkem nakrájíme asi 8cm pruhy. Doprostřed podélně poklademe ořechovou náplň, přehneme, spoje přitlačíme k sobě, položíme na vál a celý váleček přehneme přes spoj, aby byl dole. Rádýlkem na vnější straně (tak kde není spoj, jinak by se při pečení rozevíraly) rozkrájíme do hřebínku. Potřeme rozšlehaným vejcem a na pečícím papíře ohneme do tvaru rohlíčku a pečeme asi 20-25min. na 200st.C dozlatova. Vychlazené posypeme moučkovým cukrem, protože celkově nemají moc cukru.
Poznámka k receptu na Ořechové hřebínky z listového těsta: Tento recept dělám dlouhá léta, a právě z listového těsta, jelikož je to rychlovka=bleskovka s náplní ořechovou nebo makovou. Dělávám ráda na delší cesty, vydrží dlouho křehké. Všechny recepty jsem podrobně projela, dobrůtek z list.těsta je tady hodně, šneků taktéž.Hřebeny jsem našla, ale jen z dělaného těsta. Dávám proto jako inspiraci na použití list. těsta zase trochu jinak. Jelikož jsem je pekla zase jako rychlovku, tak foto není podle mých představ, proto budu ráda, pokud vyzkoušíte a přidáte Vaši fotku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ořechové hřebínky z listového těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 21.11.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: 1 listové těsto 1 vejce na potření mouka na vál Ořechová náplň: cca 1 ½ hrnku ořechů pomlet 1 celý vanilkový cukr rozinky mléko - vše smíchat, mléko přidat tak, aby byla směs hustá, ne tekutá a na mírném ohni směs chvíli mícháme, aby se nepřipálilo a dáme vychladit
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ořechové hřebínky z listového těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ořechové hřebínky z listového těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ořechové hřebínky z listového těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|