RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky", recepty "Nugátovo-marcipánové pralinky", "Nugátovo-marcipánové, pralinky"


Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky"

Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky" je zařazen v kategorii cukroví - nepečené. K přípravě "Nugátovo-marcipánové pralinky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200g marcipánu 150g oříškového nugátu (viz tipy a triky) 2 lžíce ořechového likéru nussino (viz tipy a triky) 180g 70% čokolády lžíce a ½ vloček kakaového másla (viz tipy a triky).


Zvětšit obrázek

Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky"

Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky":
Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a vložte do ní všechen nugát i marcipán natrhaný na menší kousky. Po chvilce se vám nugát rozpustí a i marcipán teplem změkne, takže vše jednoduše vymícháte obyčejnou lžičkou nebo vařečkou do jednolité směsi. Jakmile mísu sundáte z vodní lázně, přilijte do „těsta“ ještě 2 lžíce ořechového likéru, který výsledek vystřelí do nebeských výšin chuťové extáze. Směs přesuňte na podložku vyloženou potravinovou fólií a přes druhý plát fólie ji rozválejte do obdélníku o výšce minimálně 0,5 centimetru. Takto uložte do lednice ztuhnout tak na 40 minut (nebo do mrazničky na třetinovou dobu). Pomocí rádýlka nebo ostrého nože nakrájejte plát na přibližně stejné obdélníčky, přesuňte je na nepřilnavou podložku (třeba plastovou krabičku, nebo cokoli vystlaného potravinovou fólií) a vložte tak na 20 minut do mrazničky. Mezitím si ve stejné vodní lázni (na velmi mírném plameni) rozpusťte 2/3 čokolády s 1 a ½ lžičkou kakaového másla. Jakmile se směs rozpustí, odstavte ji z ohně a přidejte zbylou třetinu čokolády. Míchejte tak dlouho, až se dokonale rozpustí a poleva zchladne přibližně na teplotu lidského těla (sáhnete do ní a nebude vás pálit). Pralinky vyndané z mrazničky polijte čokoládou, případně ozdobte podle vlastní fantazie. Nemusíte nechávat ztuhnout, protože poleva na studených pralinkách tuhne prakticky okamžitě. Podávejte v papírových košíčcích.

Poznámka k receptu na "Nugátovo-marcipánové pralinky":
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na:http://www.foodstyle.cz/products/nugatovo-marcipan...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Nugátovo-marcipánové pralinky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 11.07.2013
  • Počet porcí: 45
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené
  • Suroviny: 200g marcipánu 150g oříškového nugátu (viz tipy a triky) 2 lžíce ořechového likéru nussino (viz tipy a triky) 180g 70% čokolády lžíce a ½ vloček kakaového másla (viz tipy a triky)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "nugátovo-marcipánové pralinky", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Nugátovo-marcipánové pralinky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Nugátovo-marcipánové pralinky"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist