RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století, recepty Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století, Nepečené, dorty:, , Malakoff,


Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století

Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 žloutky 120 g moučkového cukru 65 g másla 300 g loupaných mandlí nebo lískových oříšků 700 ml smetany ke šlehání 3 plátky želatiny 2 balení cukrářských piškotů tuzemák dle potřeby 500 g jahod.

Nepečené dorty:  Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Zvětšit obrázek

Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století

Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století:
I když se traduje, že tvůrkyní tohoto nepečeného zázraku zvaného Charlotte Malakoff byla ruská šlechtična původem z Francie, která si vzala jakéhosi Malakova, není tomu tak! Tento dnes už světově proslulý nepečený dort totiž pochází z dílny francouzského mistra kuchařského a cukrářského umění Maria-Antoineho Carêmeho (1784 až 1833), který svými laskominami těšil i císaře Napoleona. Jméno Charlotte nese podle švagrové ruského cara, a proč dostal 22 let po smrti slavného cukráře ještě jméno Malakoff, je dodnes tak trochu záhada. Náš tip: Pravá Charlotte Malakoff by měla obsahovat jahody, což není žádný problém nejen v průběhu jahodové sezóny. Toto ovoce je běžně k dostání téměř po celý rok. Zajímavá je však i varianta s malinami, která rovněž stojí za vyzkoušení. A přibrat do hry můžete i tmavé piškoty. JAK NA TO: V kotlíku nad párou vyšlehejte žloutky s cukrem, prohřátou hustou pěnu odstavte a zašlehejte do ní po krátkém zchladnutí na kostky nakrájené měkké máslo. Zvlášť rozehřejte v troše vody nabobtnalou želatinu, do vlažné vmíchejte 2 až 3 lžíce vyšlehané smetany a tekutinu vmíchejte do veškerého množství pevné šlehačky. Třetinu pěny s želatinou oddělte, do zbytku zašlehejte po lžících zchladlý žloutkový základ a přidejte jemně strouhané mandle. V předstihu vyložte kruhový ráfek o průměru 20 až 22 cm fólií a bok uvnitř obložte nastojato piškoty pokropenými tuzemákem. Kousky piškotů rozložte i na dno a naložte na ně třetinu vymíchané šlehačkové náplně. Vrstvu poklaďte rozpůlenými jahodami, přidejte další krém, jahody a znovu krém. Docela nahoru rozetřete oddělenou bílou šlehačku a vrstvu případně posypte mandlovými či ořechovými lupínky nebo strouhanou čokoládou. Vše uložte na 3 hodiny v chladu, stáhněte ze ztuhlé šarloty ráfek, nahoru uložte jahody (celé nebo plátky) a bok ovažte dekorativní stuhou.

Poznámka k receptu na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století:
Podrobný fotonávod krok za krokem najdete zde: http://www.hobbymanie.tv/clanek/svetozname-dorty-m... Recepty na další zajímavé dorty z dílny našich cukrářek: http://www.hobbymanie.tv/rubrika/mlsarna

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frejka55
  • Datum vložení: 11.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: 4 žloutky 120 g moučkového cukru 65 g másla 300 g loupaných mandlí nebo lískových oříšků 700 ml smetany ke šlehání 3 plátky želatiny 2 balení cukrářských piškotů tuzemák dle potřeby 500 g jahod
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nepečené dorty: malakoff, originální recept na dezert z 19. století, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist