|
Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 žloutky 120 g moučkového cukru 65 g másla 300 g loupaných mandlí nebo lískových oříšků 700 ml smetany ke šlehání 3 plátky želatiny 2 balení cukrářských piškotů tuzemák dle potřeby 500 g jahod.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století: I když se traduje, že tvůrkyní tohoto nepečeného zázraku zvaného Charlotte Malakoff byla ruská šlechtična původem z Francie, která si vzala jakéhosi Malakova, není tomu tak! Tento dnes už světově proslulý nepečený dort totiž pochází z dílny francouzského mistra kuchařského a cukrářského umění Maria-Antoineho Carêmeho (1784 až 1833), který svými laskominami těšil i císaře Napoleona. Jméno Charlotte nese podle švagrové ruského cara, a proč dostal 22 let po smrti slavného cukráře ještě jméno Malakoff, je dodnes tak trochu záhada. Náš tip: Pravá Charlotte Malakoff by měla obsahovat jahody, což není žádný problém nejen v průběhu jahodové sezóny. Toto ovoce je běžně k dostání téměř po celý rok. Zajímavá je však i varianta s malinami, která rovněž stojí za vyzkoušení. A přibrat do hry můžete i tmavé piškoty. JAK NA TO: V kotlíku nad párou vyšlehejte žloutky s cukrem, prohřátou hustou pěnu odstavte a zašlehejte do ní po krátkém zchladnutí na kostky nakrájené měkké máslo. Zvlášť rozehřejte v troše vody nabobtnalou želatinu, do vlažné vmíchejte 2 až 3 lžíce vyšlehané smetany a tekutinu vmíchejte do veškerého množství pevné šlehačky. Třetinu pěny s želatinou oddělte, do zbytku zašlehejte po lžících zchladlý žloutkový základ a přidejte jemně strouhané mandle. V předstihu vyložte kruhový ráfek o průměru 20 až 22 cm fólií a bok uvnitř obložte nastojato piškoty pokropenými tuzemákem. Kousky piškotů rozložte i na dno a naložte na ně třetinu vymíchané šlehačkové náplně. Vrstvu poklaďte rozpůlenými jahodami, přidejte další krém, jahody a znovu krém. Docela nahoru rozetřete oddělenou bílou šlehačku a vrstvu případně posypte mandlovými či ořechovými lupínky nebo strouhanou čokoládou. Vše uložte na 3 hodiny v chladu, stáhněte ze ztuhlé šarloty ráfek, nahoru uložte jahody (celé nebo plátky) a bok ovažte dekorativní stuhou.
Poznámka k receptu na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století: Podrobný fotonávod krok za krokem najdete zde: http://www.hobbymanie.tv/clanek/svetozname-dorty-m... Recepty na další zajímavé dorty z dílny našich cukrářek: http://www.hobbymanie.tv/rubrika/mlsarna
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: frejka55
- Datum vložení: 11.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 4 žloutky 120 g moučkového cukru 65 g másla 300 g loupaných mandlí nebo lískových oříšků 700 ml smetany ke šlehání 3 plátky želatiny 2 balení cukrářských piškotů tuzemák dle potřeby 500 g jahod
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nepečené dorty: malakoff, originální recept na dezert z 19. století,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|