|
Recept na Nejen Novoroční aspikové srdíčko
Recept na Nejen Novoroční aspikové srdíčko je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Nejen Novoroční aspikové srdíčko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 želatiny na vaječnou tlačenku od Labety (podle velikosti forny) 1 Moravanka šunka na plátky sýr na plátky bramborový nebo jiný salát 1 masox, ocet, sůl, cukr na dochucení nálevu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nejen Novoroční aspikové srdíčko
Recept na Nejen Novoroční aspikové srdíčko: Scedíme Moravanku a nálev doplníme vodou na 600 ml (množství je na 2 želatiny z Labety). Nálev dochutíme octem, cukrem a solí a podle receptu na obalu uděláme želatinu. Dno formy si vylijeme silnější vrstvou želatiny a dáme do chladna vytuhnout. Z šunky, sýru nebo salámu si vykrojíme vykrajovačkou na cukroví různé ozdobné tvary. Ze šunky jsem si udělala rolky, které jsem naplnila bramborovým salámem. Na základní vrstvu želatiny naaranžujeme dle fantazie ozdůbky a přidáme několik kousků Moravanky. Jemně zakápneme nebo potřeme štětečkem ať nám ozdoby neplavou. Dáme zase zatuhnout. Teď nalijeme další vrstvičku želatiny a dáme ztuhnout. Celé srdíčko jsem si vyložila naplněnýma rolkama a proložila plátkovým sýrem. Mezery zalijeme želatinou a jemně i na povrchu. Poklademe plátkovým sýrem a zalijeme zbytkem želatiny. Takto připravený dortík dáme dobře ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Poznámka k receptu na Nejen Novoroční aspikové srdíčko: Moje forma je silikonová a má průměr 22cm a výšku 4cm, želatiny si raději udělejte víc a ze zbytku můžete udělat manželovi bábovičku k večeři. Želatina z Labety perfektně a dost rychle tuhne. Na zatuhnutí mi stačilo asi 10 minut na balkóně nebo na 5 minut na mrazák.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejen Novoroční aspikové srdíčko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aja.g (Alena)
- Datum vložení: 09.09.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 2 želatiny na vaječnou tlačenku od Labety (podle velikosti forny) 1 Moravanka šunka na plátky sýr na plátky bramborový nebo jiný salát 1 masox, ocet, sůl, cukr na dochucení nálevu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejen novoroční aspikové srdíčko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejen Novoroční aspikové srdíčko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejen Novoroční aspikové srdíčko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|