|
Recept na Nakládané zelí do klasického sudu
Recept na Nakládané zelí do klasického sudu je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Nakládané zelí do klasického sudu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 kg hlávkovej kapusty ( zelí ), 1,5 kg cibule, 400 g soli, 2 nakladače ( DEKO alebo hocijaké iné ), 10 bobkových listov, 1 celá rastlina kôpru, niekoľko jabĺk.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nakládané zelí do klasického sudu
Recept na Nakládané zelí do klasického sudu: Kapustu ( zelí ) nastrúhame. Cibuľu narezanú na kolieska , soľ, nakladače a bobkové listy premiešame. Na dno súdka dáme kôpor a prikryjeme ho jedným kapustným listom. Kapustu dobre premiešame so zmesou cibule a 15 minút necháme postáť. Potom kapustu nakladáme. Kapustu nakladáme po vrstvách, každú vrstvu tĺčikom poriadne utlačíme. Do kapusty naložíme aj zopár jabĺk. Kapustu natlačíme tak, aby po naložení bola zakrytá vrstvou šťavy. Nadbytočnú šťavu odoberieme. Na kapustu uložíme doštičky a zaťažíme kameňom. Zakryjeme a v teple necháme kysnúť. Počas kysnutia kapusta buble, akonáhle prestane bublať, je vykysnutá a uložíme ju do chladu.
Poznámka k receptu na Nakládané zelí do klasického sudu: Pri nakladaní kapusty uložím vždy do súdka niekoľko celých malých hlávok kapusty. Počas kysnutia pekne zmäknú. Keď natrafíme pri vyberaní na kapustu, robím plnenú kapustu :))) Listy sa ľahúčko rozdeľujú a plnená kapusta má výbornú chuť, keď je plnená v prekysnutých listoch. Kapusta musí byť po celý čas do vyprázdnenia suda zakrytá vodou, sud treba kontrolovať a vodu dolievať ak treba, obyčajne vtedy, ak robíme kapustnicu a tekutinu vyberieme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nakládané zelí do klasického sudu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 17.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 50 kg hlávkovej kapusty ( zelí ), 1,5 kg cibule, 400 g soli, 2 nakladače ( DEKO alebo hocijaké iné ), 10 bobkových listov, 1 celá rastlina kôpru, niekoľko jabĺk
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nakládané zelí do klasického sudu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nakládané zelí do klasického sudu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nakládané zelí do klasického sudu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|