RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mrkvový džus

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mrkvový džus, recepty Mrkvový džus, Mrkvový, džus


Recept na Mrkvový džus

Recept na Mrkvový džus je zařazen v kategorii nápoje. K přípravě Mrkvový džus budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 velké mrkve 1 pomeranč 1 citron cukr nebo sladidlo dle chuti (použila jsem asi 8 peciček stevie) kapka oleje voda.

Mrkvový džus
Zvětšit obrázek

Recept na Mrkvový džus

Recept na Mrkvový džus:
Mrkev oloupeme, nakrájíme na silná kolečka, zalijeme asi 500 ml vody, přidáme kapku oleje a pod pokličkou vaříme asi 25 minut, až je mrkev měkká. Necháme zcela vychladnout. Pomeranč a citron oloupeme, nakrájíme na hrubší kousky a přidáme k mrkvi. Vše společně rozmixujeme ponorným mixerem dohladka. Podle potřeby dosladíme a naředíme vodou tak, aby měl džus požadovanou konzistenci. Vychladíme a můžeme podávat. Kdo by chtěl džus velmi jemný, může ho ještě propasírovat přes plátno.

Poznámka k receptu na Mrkvový džus:
Zachutnal mi kupovaný mrkvový džus, ale jeho složení mě od další koupě odradilo, spousta cukru, konzervantů, jablek a jen minimum mrkve. Hledala jsem proto recepty, jak si džus připravit doma. To, co jsem našla, mě ale moc neoslovilo, všude se mrkev vařila spolu s citrusy, čímž se zničil téměř všechen vitamin C. Následně se přidával na půl kila mrkve kilogram cukru a kyselina citronová a další lahůdky. Tak jsem trochu zaimprovizovala. Bylo prokázáno, že mrkev je zdravější vařená než syrová. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže přeměnit na vitamin A jen 25 % beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Proto jsem přidala i kapku oleje. Citrusy naopak obsahují vitamin C, který se vařením ničí, proto jsem je přidala až na závěr. A pokud se džus spotřebuje do dvou dní, není třeba přidávat žádné konzervanty. Co se týká přidávání cukru, tentokrát jsem zvolila stevii, ale nebránila bych se ani třtinovému cukru nebo medu. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mrkvový džus, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: petram
  • Datum vložení: 10.08.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Nápoje
  • Suroviny: 3 velké mrkve 1 pomeranč 1 citron cukr nebo sladidlo dle chuti (použila jsem asi 8 peciček stevie) kapka oleje voda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mrkvový džus, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mrkvový džus - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mrkvový džus

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist