|
Recept na Moje oblíbené maxi-pelmeně
Recept na Moje oblíbené maxi-pelmeně je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Moje oblíbené maxi-pelmeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g mletého míchaného masa, 2 vejce, 2 hrnky(250 ml)polohrubé mouky, vody tolik abychom vytvořili vláčné měkčí nudlové těsto, 1 lahůdková cibulka, asi 100 g másla, šťáva z 1/2 citronu, 1 větší bobkový list, pepř, sůl, pažitka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moje oblíbené maxi-pelmeně
Recept na Moje oblíbené maxi-pelmeně: Nejdřív si uděláme náplň-mleté maso malinko polijeme vodou, osolíme, promícháme a chvíli necháme stát. Pak přidáme na malé kousíčky pokrájenou bílou část lahůdkové cibulky, pepř a nakrájenou pažitku. Pak vypracujeme těsto, dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce a rukama zpracováváme a přilíváme po troškách vodu, dokud těsto není pěkně vláčně zapracované a musí být jemnější a měkčí, než těsto na nudle.Pak si těsto vyválíme na tenko(několik mm), musíme podsypávat moukou, aby se nám nelepilo. Pak vykrajujeme vykrajovátkem(specielně na pelmeně kola, do prostředka dáme lžičku připraveného mletého masa a nakonec vykrajovátkem zmáčkneme. Nemáme-li vykrajovátko, tak vykrájíme skleničkou, jak budeme chtít velké, přehneme na půlku a prsty zamačkáme pevně k sobě, aby se nám ve vodě neotvíraly. Do většího hrnce si dáme vařit vodu, do které dáme sůl a bobkový list, až se voda začne vařit vložíme pelmeně(musí mít ve vodě dost místa a vaříme dokud nevyplavou a ještě chvíli, tak celkově 10 minut. Vyndáme na talíř děrovaným naběrákem, polijeme rozehřátým máslem smíchaným s citronovou šťávou a posypeme pokrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky, nebo pažitkou, či koprem. Jinak se mohou ochutit kysanou smetanou, nebo smaženou cibulkou a dobré jsou i jako příloha ke špenátu.
Poznámka k receptu na Moje oblíbené maxi-pelmeně: Já mám vykrajovátko dost velké a takové pelmeně mi chutnají nejvíc a jí se příborem. Nejraději je mám právě s tím máslem a citronovou šťávou-je to moje oblíbené jídlo a když jsem sama doma skoro vždycky si je uvařím, jako dneska! Recept znám léta.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje oblíbené maxi-pelmeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 15.05.2011
- Počet porcí: 20-22 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 300 g mletého míchaného masa, 2 vejce, 2 hrnky(250 ml)polohrubé mouky, vody tolik abychom vytvořili vláčné měkčí nudlové těsto, 1 lahůdková cibulka, asi 100 g másla, šťáva z 1/2 citronu, 1 větší bobkový list, pepř, sůl, pažitka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje oblíbené maxi-pelmeně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje oblíbené maxi-pelmeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje oblíbené maxi-pelmeně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|