|
Recept na Mleté maso s fazolkami
Recept na Mleté maso s fazolkami je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Mleté maso s fazolkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g mletého mäsa, 2 cibule, 2 vajcia, 50 g údenej slaniny, olej, 3-4 lyžice strúhanky, 100 g mrkvy, 450 g zelenej fazuľky ( môže byť aj z konzervy ), 250 g kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 bobkový list, čierne korenie, ocot, cukor, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mleté maso s fazolkami
Recept na Mleté maso s fazolkami: Ak máme čerstvú fazuľku, narežeme ju na malé kúsky a krátko obvaríme. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú fazuľku len scedíme a narežeme. Slaninu narezanú na kocôčky opražíme do sklovita a podusíme na nej na kocky narezanú mrkvu. Dáme dole zo sporáka, vložíme polovicu narezanej fazuľky, 1 vajce, osolíme, opipríme. Mleté mäso okoreníme pipkantnejšie, osolíme, premiešame s 1 vajcom a na jemno nastrúhanou 1 cibuľou. Na pekáčik nalejeme 5 lyžíc oleja a stred posypeme strúhankou. Z 2/3 mäsovej hmoty urobíme valec a uložíme ho do stredu pekáčika na strúhanku. Po celej dĺžke valca urobíme priehlbinu. Naplníme ju pripravenou fazuľovou plnkou a prikryjeme zvyškom mäsovej hmoty. Valec sformujeme tak, aby fazuľovú hmotu nebolo vidieť. Posypeme strúhankou a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 15 min. Potom pridáme do pekáča bob. list a druhú narezanú cibuľu, podlejeme vodou a dopečieme. Asi 10 min pred dopečením prisypeme do pekáča zvyšok fazuľky, podlejeme smotanou rozmiešanou s múkou a dopečieme. Ochutíme cukrom a octom. Režeme na plátky a podávame s fazuľkou s omáčkou a zemiakmi.
Poznámka k receptu na Mleté maso s fazolkami: Terezko, krásný recept, po letech se dočká 1. bodíka+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mleté maso s fazolkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 22.10.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 600 g mletého mäsa, 2 cibule, 2 vajcia, 50 g údenej slaniny, olej, 3-4 lyžice strúhanky, 100 g mrkvy, 450 g zelenej fazuľky ( môže byť aj z konzervy ), 250 g kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 bobkový list, čierne korenie, ocot, cukor, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mleté maso s fazolkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mleté maso s fazolkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mleté maso s fazolkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|